
Initiativtagare till gästspelet var faktiskt Per Gessle själv, som är delägare i Hotell Tylösand. Några av oss stötte ihop med Per och Björn Borg med familjer när de kalasade på ett antal fina restauranger i vintras, under sitt besök i Sydafrika för att fira Pers 50-årsdag. När vi senare dinerade på Rust en Vrede berättade David Higgs stolt att Per blivit så imponerad att han på stående fot bjudit in till ett gästspel på sitt välkända hotell i Tylösand. David tackade ja med förtjusning – ”and the rest is history”.


För 995 riskdaler bjöds vi en utsökt god sjurätters avsmakningsmeny av mycket hög klass. Här bjöds läckerheter av ingredienser som t ex getostfeta, vaktelägg, lax, sparris, tigerräkor, springbok, ostronskivling, Karoo lamm och avokado. Inriktningen var självklart sydafrikansk, men med influenser från internationell matlagning på det sätt som även utmärker restaurang Rust en Vrede nere i Sydafrika. Resultatet var fantastiskt gott och den 38-årige David Higgs är verkligen en mästare.
David berättade att han var väldigt imponerad av all personal på Akvarell, både kökspersonal och serveringspersonal. David och Akvarells chefskock Dennis Säwström hittade direkt ett utmärkt och ömsesidigt givande samarbete. David tyckte det var ett stort nöje att få jobba med ett så professionellt team.

När vi alla slog oss ner i pianobaren efter middagen enades vi om att middagsupplevelsen varit av minst lika hög kvalité som den vi tidigare haft på restaurangen nere i Sydafrika. Bravo, David!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar