fredag, juli 24, 2009

Sydafrikanskt träningsläger i Bohuslän!

Vi har varit ute och seglat några dagar med våra vänner Jessica och Rolf utmed Bohusläns vackra kust. Det var helt fantastiska dagar (tack än en gång, kära vänner!), men trots det kände vi alla fyra att det så sakteliga började infinna sig en längtan tillbaka till våra paradis i Sydafrika.

För att lindra vår längtan beslöt vi raskt att genomföra ett träningsläger inför den stundande sydafrikanska sportsäsongen. För er som följt bloggen det senaste året är grenarna säkert självklara: golf och boule! När träningslägret beslutades var vi för tillfället inblåsta på Väderöarna, så träningen genomfördes enligt Kajsa Wargs berömda princip – Man tager vad man haver! Det GÅR att spela golf på en skärgårdsklippa - men det går åt mera vin!












Gren nr 1: puttningstävling på bryggan – med träklubba! Stackars Rolf halkade genast av bryggkanten och fick droppa och plikta. Springorna mellan bryggplanken gav kul krydda åt puttarna, och efter ytterligare en dropp och plikt blev Rolf så desperat att han, till publikens oerhörda förtjusning, vände på klubban och dammade av de gamla biljardtakterna igen. Succé!


Gren nr 2: Längst drive ut i vattnet från piren. En liten grästuva letades raskt upp, och glasen fylldes på för att ingjuta mod och styrka i KombaTanterna och KombaGubbarna. Jessica lyckades nästan med Hole-in-one, men segelbåten på väg in i hamnen han preciiiis slinka förbi.

Gren nr 3: Ett litet svenskt mellanspel i form av gammalt hederligt plockepinn – i bryggformat dock. Trots det stora formatet slank de flesta pinnarna ner i springorna, så till slut var det varken särskilt mycket plock eller pinn.



Gren nr 4: Nej, nej, Björn är inte på väg att vända sig mot Mekka! Den sista grenen var knästående miniboule – herrar mot damer.


.


De sistnämnda sopade banan, eller rättare sagt bryggan, med de förstnämnda – därav den saliga segerbilden





Och vem vann de tre första grenarna, då? Min blygsamhet förbjuder mig…ni får gissa. Men min teori är att det nog berodde på den röda turhandsken jag fått av Jessica.

1 kommentar:

  1. Ja hur bra kan ni inte få till det. Bloggen speglar verkligen hur roligt vi hade det. Segraren vill ännu en gång visa upp. Seger i alla tre delgrenarna.

    Hälsningar
    Rolf

    SvaraRadera