lördag, maj 14, 2011

Grillning som i Sydafrika

Har ni hunnit inviga grillen inför den svenska grillsäsongen? I Sydafrikas milda klimat grillar man året runt, och här kallas företeelsen "braai" - eller att brajja som vi sydafrikasvenskar säger. Det kan uppstå rätt spännande missförstånd där...

I senaste numret av Wine Magazine online läser vi lite tips och trix runt det här med braai/grillning. Sydafrikanerna tillagar gärna sötpotatis till det grillade köttet, och har ni inte prövat det kan vi verkligen rekommendera det som omväxling. Här är ett busenkelt recept från Wine Magazine:

1 sötpotatis per person, sköljd och skalad

salt & peppar
olivolja

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Skär potatisen i långa "fingrar". Häll lite olivolja i en långpana eller annan grund ugnssäker form och lägg ut potatisfingrarna i ett enkelt lager. Krydda med salt och peppar och blanda runt för att olja in potatisen.
3. Baka i ugnen i ca 40 minuter tills potatisen är gyllenbrun.
En god pinotage, Sydafrikas egen druva, passar utmärkt till det grillade. Systembolaget har en hel del bra att välja på, och likaså Sydafrikanska Vinklubben.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar