söndag, maj 08, 2011

Nytt tips om sydafrikanska mobilnummer

Här kommer ett tips från våra vänner Eva och Göran F om hur man kan gå tillväga för att hålla sydafrikanska mobilnummer aktiva under vistelsen i Sverige. Se också ett tidigare tips från Bärbel på samma tema genom att klicka HÄR.

Så här skriver Eva och Göran:
"Innan avresan var vi inne på Vodacom för en diskussion hur vi enklast kan behålla våra mobilnummer och fick besked att innan man lämnar Sydafrika kan man på en Vodacombutik eller på flygplatsen ordna med möjlighet att från Sverige skicka SMS med det sydafrikanska mobilnumret. Man kan också kostnadsfritt ringa 082111 här nere i SA så kan man där skapa möjlighet att skicka SMS från Europa och det räcker med ett SMS per halvår så behåller man sitt nummer. Man kan dock inte ringa från Sverige med den sydafrikanska mobilen, "bara" skicka SMS. Detta har man ganska nyligen infört på Vodacom och det förenklar onekligen mycket för oss att hålla vårt telefonnummer här nere "levande".

Och vid förnyad kontakt med Vodacom idag fick jag besked att man alldeles innan avresan från Sydafrika kan skicka ett SMS till nummer 123 och skriva Roamon så ordnar man direkt möjlighet att skicka SMS från Sverige, men man får inte glömma att skicka SMS Roamoff till 123 när man är tillbaka i Sydafrika. Annars är det som sagt bara att ringa Custom Care på 082111 så ordnar man det den vägen."

Tack för bra tips, go'vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar