söndag, oktober 14, 2012

Ny tidning - ny spännande karriär!

 Nu har det första numret av nya lyxiga tidningen First Class Magazine kommit ut. Och då kan vi äntligen berätta om våra nya "karriärer" som hittills varit hemligt värre. Båda har vi nämligen presslegitimation numera - Samira som journalist och Björn som fotograf.

First Class Magazine är en tjusig annonsfinansierad tidning som skickas hem till de privatpersoner i Sveriges storstadsområden som har en samlad hushållsårsinkomst på minst 2,5 miljoner kronor. Dessutom finns den på utvalda eleganta hotell, spa, gym, butiker och restauranger som målgruppen förväntas frekventera. Innehållsmässigt handlar tidningen till ca 65 % om resor och 35 % om "lifestyle" (mat & vin, bilar, båtar, smycken, klockor, mode, inredning, etc.). En guide till La Dolce Vita för dem med mycket pengar att spendera, helt enkelt.
Restaurangartikelns inledning med Björns vackra bild på druvklase
Och Samira har engagerats som journalist och Björn som fotograf. I det första numret har Samira skrivit tre artiklar: ett om världens dyraste vin Penfolds The Ampoule, ett om The Cube - gourmetkonceptet med några av världens främsta kockar uppe på Kungliga Operans tak, och slutligen ett om de fem bästa restaurangerna i Kapstadens vindistrikt - förstås! Det blev en tuffare uppgift att välja ut enbart fem restauranger i s f 55 som vi gjorde för vår bok för några år sedan. De fem utvalda blev denna gång: Le Quartier Francais, Overture, Makaron (på Majeka House), Cuvée (på Simonsig) och Rust en Vrede. Men visst finns det många andra också som kan tävla med dessa fem. Urvalet handlade mest om att hitta fem restauranger som skiljer sig ordentligt från varandra för att visa på hela bredden i restaurangutbudet i vindistrikten.
I nästa nummer blir det ett resereportage från Vietnam där Samira just avverkat en tio dagar lång rundresa. Det blir också fler restauranger från Kapstaden, denna gång de fem bästa inne i själva staden. Beslutat är också ett reportage om de bästa lite mer exklusiva skidorterna i alperna, med rubriken "Best of the Alps". Nästa nummer utkommer i mitten av december. Tyvärr går tidningen inte att köpa, men vill ni kika på den så har vi några ex hos oss förstås, både i Sthlm (där Samira är just nu) och i Kapstaden (dit Björn anlände igår).

2 kommentarer:

  1. Grattis till era nya jobb. Det ska verkligen bli spännande att få ta en titt i den nya tidskriften och se vad ni har åstadkommit. Vi ser fram mot att ses igen snart i Somerset West. Eva & Göran

    SvaraRadera
  2. Så duktiga ni är. Många grattis och lycka till!
    Hälsar
    Björn och Sirkka

    SvaraRadera