söndag, februari 24, 2013

Restaurangtips nr 2 - The Red Table



För några dagar sedan beslöt vi att göra en liten dagsutflykt upp till vindistriktet Paarl. Här finns många vackra vingårdar med fina viner och vi hade en härlig dag i vinets tecken.

Men som de foodies vi nu är så var förstås lunchen en av höjdpunkterna och den här dagen hade vi bokat in oss på The Red Table, vingården Nederburgs nyöppnade restaurang. Det blev en trevlig och god lunch i skuggan under parasollen och med utsikt över rosenträdgården och berg och dalar. Man kan också äta picknick vid bord ute på gräsmattan under trädens skugga, men vi valde att beställa från à la carte menyn. Menyn är liten och sparsmakad, men här finns ändå något för de allra flesta. Vi valde en kyckling fylld med aprikos och gorgonzola som var härligt smakrik. I väntan på maten mumsade vi hembakat bröd med en god örtröra.

På Nederburg rådde hög aktivitet så här i skördetider, och det var en livlig trafik av traktorer med flak fyllda med druvor. Nederburg är en trevlig vingård med många bra viner. Speciellt förtjusta är vi i deras femstjärniga Noble Late Harvest för enbart R72 och deras Special Late Harvest som är något mindre söt, säljs på helflaska och kostar enbart R42 trots att den fått 4 1/2 stjärna i Platter's! Här finns förstås också ett stort antal vita och röda viner, de flesta av hög klass och till bra pris. På Systembolaget finns fyra olika viner från Nederburg, bland annat vår favorit Noble Late Harvest för det ringa priset av 79 kr. Läs mer om Nederburg och deras restaurang HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar