fredag, oktober 18, 2013

Grandpa Super Bear-projektet håller ångan uppe!

Vårt projekt för att stötta självförtroendet hos de fattiga och behövande kåkstadsbarnen i Sydafrika rullar på i god fart! Medan Björn är på plats i Kapstaden för att leda projektarbetet gjorde Samira ett besök hos Rotary i Nynäshamn härom dagen och berättade om livet i Sydafrika i allmänhet och projektet i synnerhet.
Enligt arrangörerna av Rotarylunchen var det osedvanligt god uppslutning, så intresset var uppenbarligen stort. Många kom fram efter dragningen och ville ha vår folder om projektet och titta närmare på ryggsäcken med Superbjörnboken, målarboken, kritorna och den lilla nallen. Vi håller tummarna för att medlemmarna och deras företag nappar på idén att stötta barnen som ett alternativ eller komplement till de vanliga julklappsinköpen.

Björn rapporterar att projektet på plats nu är inne i en hektisk fas, där översättningen av boken är klar och håller på att kvalitetsgranskas och korrekturläsas. En hel del illustrationer har också fått göras om som en del av "afrikaniseringen" av boken. Sedan är det dags för prepress, d v s för Björn att skapa boken i sin dator (i programmet Adobe InDesign, för dem av er som är intresserade av sådant) innan den går i tyck. Ryggsäckar håller på att sys för glatta livet, målarboken ska också göras klar och kritor inköpas. 1.300 teddy björnar köpte vi in redan förra året eftersom vi fick ett så unikt lågt pris då, så en del av vårt hus är fyllt av stora kartonger fulla med nallar.

Resetidningen Escape 360 intervjuade Samira i förra veckan om vårt liv i Kapstaden. Även där fick vi förstås in information om projektet, så vi hoppas att det kan trilla in en hel del Superbear-bidrag den vägen också. Numret med artikeln kommer ut i butik den 18 november.

Har du missat vår tidigare information om projektet kan du klicka på Grandpa Super Bear-bilden här till höger och läsa om vad vi gör och hur du kan hjälpa till om du vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar