måndag, oktober 28, 2013

Självriskförsäkring vid bilhyra utomlands


Vår vän Rolf B har inkommit med följande jätteintressanta inlägg till bloggen som vi härmed vill delge er alla:

"Talade just med ICA-banken avseende ICA+ kort och självrisk vid hyra bil. Man behöver inte teckna någon separat självriskförsäkring vid bilhyra utomlands. ICA+ -kortet täcker självrisk upp till SEK 10.000:- ! Tror det gäller de flesta VISA och MC."

Här finns det alltså pengar att spara, speciellt om man ska hyra bil en längre tid som många svenska "svalor" gör i Kapstaden. Precis som Rolf skriver så är det värt att undersöka om inte även fler kort täcker självrisken, även om man inte har just ICA Mastercard Bankkort Plus.

Stort TACK för ett bra tips, Rolf!

2 kommentarer:

  1. Hej,
    Du undrar om det finns fler kort som täcker självrisken för hyrbil och det gör det. Om du skaffar ett Mitt kort+ från GE Money Bank så ingår en försäkring för självriskeliminering om du hyr bil i Sverige eller utomlands. Försäkringen gör att du slipper betala självrisken om något skulle hända när du hyr bil i Sverige eller utomlands.Du kan få ersättning med upp till 2000 EURO.
    På vår hemsida kan du läsa mer om kortet och denna försäkring som alltså ingår utan extra kostnad: http://www.gemoneybank.se/Kort/Mitt-kort-plus/
    Med vänlig hälsning,
    Cecilia Backteman på GE Money Bank

    SvaraRadera
  2. mycket användbar information, är det bäst att använda på semester biluthyrning hyra bil kroatien

    SvaraRadera