söndag, juni 14, 2015

Första hjälpen för slöa köksknivar

Visst är det bedrövligt trist att laga mat med slöa knivar! Tur då att det finns proffsiga lösningar på det problemet.

I SYDAFRIKA
Vännerna Inger och Stefan L träffade förra året på en driftig knivslipare vid namn Bevan som byggt om sin bakkie (sydafrikansk benämning på pickup/skåpbil) till en mobil knivsliparverkstad. Han susar runt i Kapstadens vindistrikt och hjälper framför allt alla krogar på plats som behöver slipa sina knivar. Inger och Stefan bokade raskt in honom en dag på Strand Golf Club så vi som spelade Fredagsgolf den dagen kunde få våra knivar slipade under tiden som vi spelade golf. Suveränt resultat! Honom når ni på tel 072 495 5444 eller mail bevan@cuttingedgesharpening.co.za ".
Om ni bor någon annan stan än i Kapstadens vindistrikt så föreslår vi att ni går till närmaste krog av lite bättre klass och frågar hur de löser problemet. Sedan är det bara att göra likadant.
Bevan knivslipare
I SVERIGE
I Stockholm har vi aldrig hört talas om mobila knivslipare. Men om inte Mohammed kan komma till berget så får väl berget komma till Mohammed. I Sverige har vi dessutom bra postgång, vilket löser problemet på ett smidigt sätt. Knivbrev.se kan vi varmt rekommendera. Det gör också flera av landets mest kända kockar. Vi träffade några av dem på ett matlagningsevent nyligen, och de hyllade Knivbrev unisont. Vi blev kunder härom dagen, och så här går det till: gå in på deras webb och gör en beställning av ett knivbrev. Detta kommer hem i brevlådan inom några dagar. Lägg knivarna i de patentskyddade knivskydden och posta. Inom 48 timmar efter mottagandet skickas dina knivar tillbaka i skick som nya (ibland till och med bättre!!), även dina värdefulla japanska kockknivar. Sliparmästaren själv kommer från en familj där man varit knivslipare i generationer och har lärt sig hantverket från grunden.
HÄR kan du läsa mer på Knivbrevs webb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar