fredag, september 11, 2015

Missa inte dubbla bonuspoäng!

Om ni, liksom vi, har ICA-bankens Bankkort Plus med Mastercard, så vet ni säkert redan att det är det enda svenska bankkortet som kan användas obegränsat utomlands utan några som helst avgifter eller valutakurspåslag vid köp eller uttag. Det här kortet är det enda vi använder när vi reser, och det sparar vi tusentals kronor på varje år eftersom vi är utomlands så lång tid.

Men här hemma i Sverige då? Ja, man vill ju gärna använda kortet som betalning i kassan på ICA också, för att få deras rabatter och framför allt deras bonuscheckar hem i brevlådan. Men det ska du INTE göra! Man behöver nämligen inte betala i ICAs matbutiker med deras bankkort för att få förmåner och bonuscheckar. Om du är medlem räcker det att de skannar din legitimation, som körkort t ex, så registreras bonusen. Sedan kan man istället betala med annat kort länkat till annat bonussystem så får man även den bonusen på köpet. Dubbel bonus, alltså!
Själva betalar vi alltid i ICA-butikerna med SAS Eurobonus Master Card. Vi har också sedan många år SAS Eurobonus Diners Club Card som ger ännu fler bonuspoäng (men ICA tar inte det), och fungerar utmärkt på restauranger, större butikskedjor, Systembolaget, alla svenska bensinmackar, Åhléns, alla apotek, etc. Med Diners Club-kortet har man även gratis access till sköna lounger på de flesta flygplatser runt om i världen även när man flyger Economy Class, och det utnyttjar vi ofta.

Alltså: ICA-kortet använder vi enbart utomlands, och de två korten kopplade till SAS Eurobonus använder vi till alla inköp hemma i Sverige. På det sättet sparar vi tusentals kronor när vi handlar utomlands, och när vi gör våra dagliga inköp i Sverige tjänar vi faktiskt in till en hel Europaresa varje år med valfritt Star Alliance flygbolag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar