måndag, september 28, 2015

Sydafrikanska Ocean Basket har öppnat i Lund!


Jodå, den 8 september slog man upp dörrarna till det sydafrikanska restaurangkonceptet i studentstaden Lund, som första ort i Sverige. Så här stod det i pressreleasen:

"RESTAURANGKEDJAN OCEAN BASKET ÖPPNAR I LUND
Räkor, fisk, skaldjur och en alldeles speciell barnmeny. Det erbjuder Ocean Basket, en Sydafrikansk prisbelönad restaurangkedja, som nu öppnar på Östra Mårtensgatan den 8 september.
Restaurangkedjans meny innehåller medelhavsinspirerade förrätter, grillade räkor, fisk och skaldjur, massor av sushi, samt en speciell barnmeny, allt för att hela familjen ska känna sig välkommen och få ett vänligt bemötande och en rolig upplevelse när de besöker en Ocean Basket.

– Vi är glada över att få introducera Ocean Basket här i Sverige med start i Lund. I Sydafrika är Ocean Basket ett välkänt varumärke som har lagat fisk- och skaldjursrätter till sydafrikaner i 20 år, med mat som håller högsta kvalitet och ligger rätt i pris. Det är ett roligt och lekfullt koncept som tilltallar många målgrupper, och som vi tror passar perfekt i Sverige, säger Rickard Klang, restaurangansvarig på Blue Seafood AB som driver Ocean Basket.

Ocean Basket serverar ett stort utbud av fisk- och skaldjur – många av dem odlade för att inte påverka havslivet. Ocean Basket arbetar aktivt med hållbarhet i fiskesektorn och har en meny som håller sig till riktlinjerna från SASSI (South African Sustainable Seafood Initiative) som är knutet till WWF.

Ocean Basket startades 1995 av bröderna Fats och George Lazarides tillsammans med George Nichas. Idag har konceptet vuxit till att bli Sydafrikas mest populära fiskrestaurang, och finns nu på 190 ställen i 13 länder."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar