fredag, december 29, 2017

Höjdarupplevelse på La Petite Colombe

Kocken Simon tog hand om oss vid barköket.


För en liten tid sedan tog vi med oss vännerna Elisabeth och Kai för att testa den nya restaurangen La Petite Colombe i Franschhoek - och vilken underbar upplevelse det blev!

Le Quartier Français Hotel bytte ägare för några år sedan och nu har även deras berömda restaurang The Tasting Room, med välkända Margot Janse som köksmästare, försvunnit och nyligen slog efterträdaren La Petite Colombe upp dörrarna. Som namnet antyder är detta en systerkrog till hyllade La Colombe inne i Constantia så vi hade förstås höga förväntningar när vi beställde avsmakningsmenyn "Gourmand Menu" med matchande viner.

Inräknat några extra rätter som dök upp lite här och var blev det sammanlagt tolv små vackra rätter vi fick njuta av. Vinerna höll också genomgående god kvalité, bland annat några utmärkta från vingården Mullineux som numera ägs av samme indiske ägare som äger Le Quartier Français och flera andra etablissemang i Franschhoek.

Vi bjöds bland annat ostron, tonfisk, biff, vaktel, kingklip, lamm, kalvbräss, gåslever, getost, guavamousse och Valrhonachoklad, allt superfräscht och varsamt tillagat och mycket vackert presenterat. Ljuvliga smakkombinationer och spännande lek med textur. Den fantastiskt aromrika pulveriserade gåslevern som gjorde vår "beef tataki" sällskap blev nog besökets största överraskning.

Personalen håller hög klass och är både kunniga och trevliga. Ungefär mitt i måltiden bjuds gästerna fram till det öppna köket ett bord i taget för att träffa kockarna och äta en av rätterna hängandes på bardisken som utgör gräns mellan matsal och kök - ett kul nytt grepp. Andra rätter tillagas delvis vid bordet, vilket också bidrar till att göra besöket till en spännande upplevelse.

Nämnas bör även att lokalen är helt omgjord, och vi tycker bättre om denna nya ljusa inredning som känns mer modern och avslappnad och faktiskt även lite skandinavisk i sitt färgval med ljusa träslag.

Allt sammantaget hade vi en helt underbar fine diningupplevelse och tycker att denna nya "lillasyster" är minst lika bra som moderkrogen i Constantia. Vi kan varmt rekommendera ett besök! HÄR hittar ni deras webb.Till sist måste vi nämna något om den konst som pryder både restaurangen och hela Le Quartier Français. Ta lite extra god tid på er och gå runt och njut och förundras.
Utan tvekan galnast är den makalöst välgjorda "unge mannen" som i sin förtvivlan dragit sin tröja över huvudet och gömt sig i en hörna precis utanför entrén in till matsalen. I början var vi alla fyra helt övertygade om att det var en levande människa vi såg och väntade bara på att höra honom snyfta eller vända sig om med rödgråtna ögon. En flickvän som just gjort slut, kanske? Personalen har väldigt roligt åt alla gäster som inte vet hur de ska handskas med den ledsna unge mannen, och som undrar hur länge han ska stå i den där hörnan och gömma sig för omvärlden.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar