fredag, december 22, 2017

Skynda, skynda - snart stänger Benguela on Main!


 Ja, tråkigt nog så är det så. En av våra favoritkrogar slår igen portarna snart. Trots att deras kök och duktiga köksmästare Jean Delport gått från klarhet till klarhet varje år, så föredrar många kroggäster att åka till restauranger med fin utsikt eller belägna på en elegant vingård när man vill spisa fine dining. 

Av den anledningen har konceptet på Main Road i Somerset West inte blivit så lyckat som man hade hoppats på och krogen kommer därför att stänga från den 11 januari till den 29 januari för ombyggnation och sedan öppna umder det nya namnet Nom Nom.


Konceptet kommer då att ändras till frukost och lunch enbart, och vara mer av typen bistro, café, bageri och lunchrestaurang med öppet från kl 07.30 till 17.

Men vill ni hinna njuta av deras sagolika fine dining innan de stänger är det alltså brådis. Öppet alla dagar fram till den 11 januari, förutom 25e, 26e december och 1a och 2a januari.


Lördagen den 13 januari gifter sig Jean och tar därefter med sig sin nyblivna hustru och flyttar till England där han kommer att fortsätta saliggöra restauranggäster med sina fantastiska kreationer på ägarfamiljens engelska systerrestaurang cirka en timmes bilfärd utanför London.

Vid vårt besök på Main Road härom kvällen berättade han att han ser väldigt mycket fram emot att fortsätta utveckla sig inom fine dining i England där det förstås finns utmärkta möjligheter till det.

Härom kvällen avnjöt vi alltså Benguelas Festive Tasting menu med bland annat rökt ostron, laxforell, kalkon, impala, kalvbräss, ost i olika former och avslutningvis lite sött och gott - allt tillagat på Jeans eget spännande och lekfulla sätt som alltid är lika mycket en fröjd för öga som för gom.

Det tillhörande vinpaketet höjde upplevelsen ännu några snäpp, där Conviction Cabernet Sauvignon 2012 från "garajeestan" Clive Torr Wines blev kvällen angenämaste överraskning.

Vill ni hinna med en härlig matupplevelse innan det är slut för gott så boka på deras hemsida HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar