måndag, maj 14, 2018

Lunch på Jardine med Craven Wines

George lagade den läckra maten...
Härom dagen var vi på en mycket trevlig och sagolikt välsmakande lunch på Jardine, en av våra absoluta favoritrestauranger belägen mitt inne i vackra Stellenbosch stad. Hyllade kocken George Jardine (känd från sin restaurang på vingården Jordan) äger och driver restaurangen, och den här lunchen hade han slagit sig ihop med ägarna/vinmakarna på Craven Wines för att matcha sina aromatiska rätter med deras utmärkta viner.

George demonstrerade sin kokkonst och Jeanine Craven berättade om sina viner till varje rätt.

Jeanine  och maken Mick Cravens första årgång var år 2014. De väljer ut vinodlingar med förstklassiga druvor som inspirerar dem till att göra ett vin baserat på endast en druvsort och enbart från just den odlingen.

De producerar bara cirka 30 000 flaskor per år och exporterar en hel del av dessa till USA, Storbritannien och Japan.

... och Jeanine pratade om sina fina viner.
Jeanine, som är från Stellenbosch, mötte australiensaren Mick när de båda arbetade med skörd och vinproduktion i Sonoma Valley på den amerikanska västkusten - and the rest is history, som man brukar säga. Mick kombinerar arbetet med Craven Wines med att arbeta som vinmakare på Mulderbosch där de också hyr in sig för att tillverka sina egna viner.


Det blev fyra olika rätter matchade med fyra utsökta viner.

En av höjdarna var tartar på forell i sällskap av rödbeta, gurka, crème fraiche och gräslök stilsäkert kombinerad med Craven Chenin Blanc från 2017.

Minst lika gott var fransyskan på springbok med smörpocherad majrova, rostade fikon och hasselnötssmör, serverad med Craven Faure Syrah 2017. Jeanines flicknamn är Faure och just dessa druvor kommer från hennes föräldrars vinodlingar i Stellenbosch. Det här vinet blev vår favorit under lunchen, med härligt fruktig smak av mörka plommon, körsbär och björnbär och fina tanniner.

HÄR hittar ni Craven Wines hemsida. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar