torsdag, oktober 04, 2018

HURRA - idag fyller Sydafrikabloggen 10 år!


Kan ni tänka er. Idag är det hela tio år sedan vi startade Sydafrikabloggen!! Jösses, så tiden runnit iväg! Det innebär att det också är lite drygt tio år sedan vår numera slutsålda bok "Stjärnkrogar och favoritrestauranger i Sydafrika" lanserades på bokmässan i Göteborg i september 2008.

Från början var bloggen tänkt som en kanal för att marknadsföra vår bok, men väldigt snabbt började den leva sitt eget liv som "news blog" och nav för vår svenska koloni i Sydafrika i allmänhet och i Kapstadens vindistrikt i synnerhet. Cirka 442 000 sidvisningar har det blivit under åren, vilket innebär ungefär 121 besök om dagen i snitt utslaget på helåret sedan vi startade. Under vintersäsongen har vi förstås alltid fler dagsbesök, som mest cirka 400 per dag. Just nu ser vi hur trafiken ökar stadigt för varje dag som går, vilket inte är så konstigt eftersom säsongen börjar närma sig och allt fler svenskar förbereder att resa ner till paradiset på södra halvklotet för kortare eller längre tid under det svenska vinterhalvåret.

Numera har vi ju även ett dialoginriktat "färskvarukomplement" till bloggen i form av facebookgruppen "Sydafrikabloggen på facebook". Här kan alla gruppmedlemmar föra en enkel dialog om stort och smått. Fokus är lite smalare än på bloggen, och ligger främst på sådant som intresserar de som vistas i just Helderberg Basin (Somerset West, Strand och Gordons Bay) hela eller delar av året. Vi kan dela med oss av tips på bra hantverkare och inköpsställen, planera samåkning, utannonsera saker vi vill sälja, köpa eller byta - helt enkelt samverka på många olika sätt. Gruppen är sluten för att inte obehöriga ska kunna lista ut när våra bostäder står tomma, till exempel. Skicka en anökan så godkänner vi inträde i gruppen.

Hipp, hipp HURRRRAAAAA säger vi till tioårsjubilaren! Och stort tack för alla fina tips och bidrag som inkommit genom åren! Keep 'em coming!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar