lördag, oktober 06, 2018

Inbjudan till Winemakers Dinner!

Våra vinimporterande vänner Gabi och Hasse Tidblom bjuder in till spännande Winemakers Dinner med sydafrikanska vingården GlenWoods vinmakare DP Burger. Plats är Lagmarks Hörna i Helsingborg. Söndag den 14 oktober med start kl.16.00.

Så här skriver de i inbjudan:

GlenWood ligger i The Robertsvlei Valley i Franschhoek. Här fanns en farm redan 1811. Alastair Wood köpte gården 1986 med en dröm om att odla vin. DP Burger anställdes för att leda utvecklingen av gården. 30 hektar planterats med Chardonnay, Sauvignon Blanc, Semillon, Merlot och Shiraz. Detta arbete tog 12 år. Druvorna valdes efter vad man ansåg passade bäst på den typen av jordmån som fanns här. År 2000 byggdes den stora vinkällaren och DP Burger tog även ansvaret för vintillverkningen.
Gårdens ledord och filosofi är Enkelhet, Naturligt, Kvalitet. Enkelhet är både en fråga om smak och tanke. Att hålla det enkelt istället för komplicerat. Det kan gälla allt från arkitektur till etiketter och vintillverkning. Naturligt då gården använder ecovinifiering och naturlig vintillverkning så långt det går. Det refererar också till att man försöker bevara den endemiska Cape Fynbos på farmen med dess fantastiska växtlighet som lockar till sig många olika djur och insekter. Kvalitet genomsyrar hela verksamheten, från det som görs på kontoret, i vinkällaren eller på ägorna. Alla anställda är engagerade i arbetet.
http://www.glenwoodvineyards.co.za

vin mat pris

Skynda, skynda! Anmälan görs till info@lagmarkshorna.se tel. 042-14 88 30.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar