tisdag, juni 04, 2019

Boktips

Av en slump snubblade vi nyligen över boken "Tannie Marias stora utmaning" (originaltitel "The Satanic Mechanic") av sydafrikanska författaren Sally Andrews och utgiven på svenska av Norstedts förlag. Boken är den andra och fristående delen i författarens serie om den sydafrikanska änkan Tannie Maria bosatt i Klein Karoo i Western Cape. Huvudpersonen har kallats "en nutida sydafrikansk Miss Marple" och Aftonbladet skriver "Gillade du Damernas Detektivbyrå kommer du att gilla denna mysdekare". Adlibris skriver "En blandning av Damernas detektivbyrå och ispettore Montalbano, med lika delar humor, kärlek, matrecept och en mordgåta."

HÄR kan man läsa om författaren på hennes officiella sida.

Vi gillade det vi läste och kommer att inhandla även den första boken som har den svenska titeln "Tannie Marias recept på kärlek och mord". Det här är ett bra lästips för sommarens lata dagar i hängmattan! Många av er kommer att le igenkännande inför Sallys målande beskrivningar av sydafrikansk kultur, det sydafrikanska samhället och livet utanför storstadsområdena i Western Cape. Och på köpet får man flera spännande sydafrikanska matrecept i slutet av böckerna. Här ska lagas lekker mat!

Egentligen är det bästa att läsa den här typen av böcker på originalspråket engelska, för att också kunna lära sig de sydafrikanska uttryck på både engelska och afrikaans som böckerna är späckade med. Eller helt enkelt köpa ljudboksversionerna av böckerna. HÄR kan ni lyssna på den engelska inledningen till båda böckerna. Och HÄR och HÄR finns extrakt att provlyssna på ur de svenska ljudboksversionerna inlästa av skådespelaren Marie Richardson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar