söndag, augusti 18, 2019

Härligt somrigt vinterväder i SA

Tre generationer njuter av härligt väder och vacker utsikt.
Vintern i Sydafrika lider så småningom mot sitt slut och det är redan lite förkänning inför våren. Förra helgen var långhelg i Sydafrika (National Women's Day) och många sydafrikaner passade på att göra något trevligt över helgen med sina familjer.

Våra vänner Nicola och Willem med barnen James och Lukas missar aldrig ett tillfälle till nya, spännande upplevelser. Den här gången var det Nicolas föräldrar som tog med familjen upp till Langebaans vackra lagun på västkusten norr om Kapstaden. Det här är ett förträffligt tips, speciellt om man har barn med i sällskapet! HÄR är länken till Baby Blue, den stuga där de bodde under helgen.
James och Lukas inspekterar överslafen
De hade förberett sig på kylslagna vinterdagar men fick riktigt vackert och varmt väder även om nätterna var kyliga. Men stugan har bra värmeanordning så det var inget problem. Så här kan det ofta vara under den sydafrikanska vintern - regniga och kyliga dagar följs av soligt väder och runt 20 grader varmt. Apropå regn så rapporterar även Nicola om att vattenreservoarerna i Kapstaden är härligt fulla efter vinterns regn. De njuter av att kunna ta en längre dusch även om de fortsätter att vara sparsamma med vattnet. Det är något som vi alla lärt oss att vara efter de senaste årens vattenbrist i Kapstaden.
Kanotpaddling var en av vattensporterna som Lukas och James ägnade sig åt under helgen.

Och om ni vistas i Somerset West och är sugna på högklassig ansiktsbehandling, manikyr, pedikyr eller massage kan vi varmt rekommendera Nicola och hennes lilla enmansföretag Treat Mint.

Nicola är en gediget utbildad terapeut och har tidigare arbetat som "beautician" i London. Jag, Samira, har njutit av hennes underbara behandlingar i mer än tio års tid nu och är en strålande nöjd kund!
HÄR finns hennes kontaktuppgifter och HÄR är hennes sida på facebook.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar