söndag, oktober 13, 2019

Självförsvarskurs för unga kvinnor i Kayamandi


Rån, brutal misshandel, våldtäkter och mord på unga kvinnor och barn är ett stort problem i det sydafrikanska samhället. Framför allt är det färgade och svarta unga kvinnor och barn från kåkstäderna som råkar mest illa ut. Det rapporteras i massmedia näst intill dagligen om hur oskyldiga kvinnor och barn råkat ut för dessa barbariska hemskheter. 


Något måste definitivt göras . . . . 
för att ge dessa utsatta kvinnor och barn en möjlighet att försvara sig. 
Vårt nya projekt handlar därför om en kostnadsfri utbildning i självförsvar för 30 unga kvinnor i Kayamandi i åldern 14 till 24 år. Detta hjälper naturligtvis inte alla utsatta, men vi är övertygade om att det i alla fall ska ge dessa 30 kvinnor ett gott självförtroende och en god chans att kunna försvara sig mot ett eventuellt angrepp i framtiden.
Jag, Björn, är projektledare och lägger just nu sista handen vid alla förberedelser. Kursen kommer att ledas av två professionella tränare från den  internationella organisationen Elite Defence Academy. Vi startar den 2 november och fortsätter i sju veckor med 2 timmars träning varje lördag. Med i projektteamet finns till vår glädje också Marita S. som bland annat kommer att utbilda deltagarna i Första Hjälpen.
Vår inledande kurs ser vi lite som ett pilotprojekt som vi hoppas ska kunna ge oss en hel del erfarenheter och nya idéer som vi kan ha nytta av för framtida utveckling av självförsvarskurser.
Bland annat vill vi kunna utbilda fler olika åldersklasser, och kanske även i Elite Defence Academys regi vidareutbilda några duktiga deltagare till att bli hjälptränare för framtida kurser.

Projektet är tänkt att finansieras av donationer och tack vare mycket generösa erbjudanden från såväl Elite Defence Academy som av lokaluthyraren Amazink i Kayamandi räknar vi med att totalkostnaden stannar vid ca R18 000 (ca SEK 11 700), det vill säga R600 per deltagare (ca SEK 390).

Om du vill vara med och hjälpa oss utbilda dessa 30 unga kvinnor i Kayamandi till en tryggare vardag och säkrare liv tar vi mycket tacksamt emot ditt bidrag.
__________________________________________________________________
Från Sydafrika                                       från  Sverige
Bank: FNB                                             Swish:   070 355 0766
Name: Bjorn Waenerlund                      Bank: Swedbank
Account: 62097951331                          Kontonamn: Björn Waenerlund
Branch: 200 312                                     Konto:  Clearing: 8327-9  
                                                                                    Kontonummer 984 769 2192

Ett stort och varmt tack på förhand!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar