tisdag, oktober 29, 2019

Svenska Biblioteket i Johannesburg/Pretoria


Visste ni att det faktiskt finns ett svenskt bibliotek i Sydafrika, närmare bestämt i Johannesburg/Pretoria-området. Men bor man någon  annan stans i landet och vill låna så går det jättebra. Biblioteket drivs av Karin Blomgren och är så välförsett att man faktiskt inte har plats för fler böcker för närvarande.

Så här skrev Karin på facebook-forumet Swedish Society of South Africa nyligen:
Svenska Biblioteket i Johannesburg/Pretoria växer!
Vi har hundratals pocketböcker för vuxna, nu också en hel del ungdomsböcker och barnböcker. Så hör av er så får ni en låda. Om du väntar barn har jag en speciell låda med föräldraböcker och babyböcker som du får behålla. 
Böckerna är gratis att låna under obestämd tid (ubuntu!) men barnböcker 6-16 år vill vi ha tillbaka var 6e månad för att cirkulera bland svenska barn som håller på att lära sig svenska.

Ni kan beställa en 5kg låda (ca15-20 pocketböcker) för R200. Kostaden täcker frakt med Postnet till alla stora städer i Sydafrika. Bor ni i Gauteng och vill komma och hämta själva så går det bra. Jag bor i Irene, Centurion. 
Hör av er via Whatsapp 076-999 6986. Vi hjälps åt att hitta böcker som passar ditt intresse då jag inte har något sorteringssystem ännu 😁!  🌺🌺🌺

Om du inte känner till det vackra begreppet Ubuntu som Karin nämner ovan kan du höra självaste Nelson Mandela förklara denna filosofi om du KLICKAR HÄR. Det är svårt att hitta en kort svensk översättning som gör uttrycket rättvisa men ordet "medmänsklighet" ger oss i alla fall en ledtråd om vad det handlar om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar