onsdag, oktober 30, 2019

Hurraaaaa! Sydafrika är i VM-final!!

Kl 11 sydafrikansk tid (kl 10 svensk tid) nu på lördag smäller det! Då startar VM-finalen i rugby mellan Sydafrika och England som vann en överraskande seger över Nya Zeeland i semifinalen. Det lär bli en riktig rysare som ni bara inte får missa! I Sverige sänder TV10 direkt med start kl 09:50 och i Sydafrika sänder SuperSport, och här lär tv-sändningarna starta långt före matchstart kl 11.

Här har sydafrikanerna redan gripits av total rugbyfeber. Vi såg semifinalen i söndags, när Springboks (eller Bokke som de kallas i folkmun) slog ut Whales, på sportbaren på vårt lokala hotell The Lord Charles. Som tur var kom vi dit en dryg timme innan matchstart och lyckades få några av de sista sittplatserna. Varje gång sydafrikanerna gjorde poäng var det samstämmiga vrålet i puben absolut öronbedövande. Många av pubbesökarna hade landslagströjor på sig och nationalsången sjöng vi alla med höga röster och handen på hjärtat.

På stan åker nu bilar runt med sydafrikanska flaggor, och i vägkorsningarna säljs rugbybollar, tröjor och flaggor i olika storlekar.

Och för några dagar sedan fick vi höra den härliga nyheten att Kapstaden kommer att vara värd för Rugby World Cup Sevens - VM i rugby för sjumannalag - i september år 2022! Det ser vi verkligen fram emot! Läs mer om detta HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar