måndag, februari 22, 2021

Hälsningar från sydafrikasvenskar


En del av våra vänner som brukar vistas i Sydafrika under den svenska vintern har vågat sig på att resa tillbaka till södra halvklotet där vinskörden pågår som bäst just nu. Två av dessa sydafrikasvenskar på plats är vännerna Inger och Stefan L som nyligen läste inlägget om Posthouse och deras fina "frimärksviner" här på Sydafrikabloggen. Snabbt skrev de följande rader till oss:

"Vi var på Post House igår. Vi kom mitt i juicepressen. Många personer som skyfflade i druvor och såg till att få juicen på rätt plats för första jäsning. Livligt på alla vis. Inklusive de tre stora svarta bjässarna som kommer och lägger sina druvblöta nosar i våra händer, lutar sig emot oss med hela sin vikt och vill bli klappade. Knappt man kan stå kvar när dessa vikter lutas emot en. Skörden verkar bra - vi grattade förstås. Och som vanligt fick vi med oss lite vin till våra Imibala-lotterier. Jag gissar att det är 8:e året nu.

Förresten tog jag med "frimärksvin" från Posthouse hem till Posten i Sthlm, en Tre Shilling Banco, för cirka 10 år sedan. Kom in i tidningen då. Kanske skulle de vara intresserade också i dessa dagar, ny VD, nya förutsättningar."

Inger och Stefan är, som vanligt så här års, strängt upptagna med att samla in pengar till de etthundra fattiga barn hos organisationen Imibala vi i svenskkolonin sponsrar så de kan gå i skolan. Vill ni vara med och bidra till detta behjärtansvärda projekt är varje krona varmt välkommen. HÄR kan ni klicka för att läsa mer om hur ni kan bidra.
Lena G
Stefan hälsar också att de har det bra i Sydafrika och att alla de känner i svenskkolonin är friska och krya. Skönt att höra!

Även vännerna Lena och Carl Gustaf G är på plats i Kapstadens vindistrikt och låter hälsa följande:

Sensommarsolen skiner och allt är MINST lika underbart som vanligt - på ett sätt bättre - inga köer på restauranger och golfbanor och kriminaliteten i Somerset West verkar nästan utplånad pga utegångsförbudet. Munskydd och temp-kollar vänjer man sig vid och tar som naturliga numera.


Njut av varje dag, go'vänner!
Vi som inte ännu hunnit tillbaka till våra sydafrikanska paradis hoppas att snart kunna återvända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar