lördag, februari 27, 2021

Värmande filtar till behövande kåkstadsbarn

Yrvakna men värmda och lyckliga nya filtägare

Fina filtar för både små och mycket små
Flinka svenska händer har under det gångna året tillverkat fina stickade värmande filtar till fattiga kåkstadsbarn i Kapstadens vindistrikt. Härom dagen var det dags för ett antal av dessa att finna sina ägare som denna gång befinner sig på förskolan Luthando (som betyder "kärlek" på xhosa) i kåkstaden Kayamandi strax utanför Stellenbosch.

Projektledare Lena G mötte Madiba och Mama som driver förskolan, och överlämnade filtarna till barnen. Så här skriver Lena:

"I går överlämnades 32 filtar i Kayamandi (en till varje barn)! Jag kom mitt i sovstunden, men några yrvakna barn ställde snällt upp för fotografen. TACK för alla era kärleksfulla händers verk!
Så snart dom sista av 61(!) filtar är klara ska dom sedan överlämnas till Emily’s Play School i Sir Lawry’s Village, där dom ska stanna för att värma barnen under deras sovstund."

Vi vill också framföra vårt varma tack för det jättefina arbete ni i projektgruppen gör för behövande barn i de fattiga kåkstäderna utanför Kapstaden. Vi hoppas ni orkar och vill fortsätta med denna underbara produktion under många år framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar