söndag, januari 23, 2022

Inbjudan till unik vinprovning med middag!

Madeleine Stenwreth tillsammans med oss och gemensamme vännen vinmakare Ian Naudé

Nu ska ni få höra om något riktigt spännande och unikt! 

Känner ni till begreppet Master of Wine (MW)? Det betraktas allmänt som den högsta kvalificeringen inom vinkunskap, och det är mycket få personer inom vinvärlden som lyckas klara alla examina för att bli MW. I Sverige har vi tre MW, två män som är anställda på Systembolaget och en kvinna, Madeleine Stenwreth, som är världskänd vinkonsult med hela världen som arbetsplats. Men Sydafrika har en speciell plats i Madeleines hjärta. Hon kom hit första gången redan 1994 och har arbetat med vin på olika sätt till och från här sedan dess. År 2002 startade hon WOSA (Wines Of South Africa) i Sverige och jobbade också några år som inköpare av alla sydafrikanska viner för Systembolaget.

 

Vi har träffat Madeleine här i Sydafrika och blivit goda vänner, och hon är här några veckor just nu för att jobba med ett urval välkända vingårdar under inledningen av årets vinskörd. Vi har länge drömt om att få göra en vinprovning med Madeleine och har lyckats övertala henne till en liten privat sittning nu i februari med oss och några av våra vänner med stort vinintresse. Det här är något helt unikt. Normalt gör inte Madeleine privata vinprovningar av det här slaget utan hyrs in av företag eller organisationer för dyra slantar för konsultarbete eller exklusiva provningar av världsberömda viner. Men som sagt – Madeleines hjärta klappar lite extra för Sydafrika och hon tycker det skulle vara roligt att få träffa svenskar med vinintresse här. Nu har ryktet spridit sig om att Madeleine är här och att vi lyckats få till en liten privat vinprovning med henne som dessvärre redan är fulltecknad. Men eftersom intresset visat sig vara så stort har Madeleine lovat att ställa upp på ytterligare en provning för att ge fler svenska vinentusiaster en möjlighet att träffa henne och prova viner under hennes ledning. Dessutom är det ju en unik möjlighet att få höra henne berätta om sin fantastiska karriär inom den internationella vinbranschen. Så nu har beslut tagits att dessutom anordna en öppen vinprovning med Madeleine. Men deltagarantalet är förstås begränsat så det är först till kvarn som gäller. 

 

Alla är vi nyfikna på Lord Charles Hotel i Somerset West som renoverats och har nyöppning den 1 februari. Av den anledningen har vi valt att hålla vinprovningen med efterföljande middag där. 

Så här blir upplägget:

 

Datum:         onsdagen den 9 februari

Tid:               vinprovning kl 16:00 följt av middag cirka kl 18

Plats:            Garden Terrace Restaurant, Lord Charles Hotel

Pris:              SEK 250 pp för vinprovningen som betalas med Swish efter bekräftad anmälan.

Tre rätters middag (val av kött eller fisk till huvudrätt) kostar R425 pp och betalas direkt till restaurangen på plats. Dryck till maten väljer och betalar var och en för sig.

Anmälan:     görs snarast genom e-post till "förnamn@egi.se" (OBS! skriv samira isf förnamn) Deltagarantalet är begränsat, först till kvarn gäller.

 

Vi kommer att prova sex utvalda sydafrikanska viner med Madeleine – en MCC, två vita och tre röda viner

Vill man köpa några av vinerna vi provar så kommer vi att vara uppkopplade till vinhandelsplatsen Port2Port (klicka HÄR för deras webbplats) under kvällen där vi hjälper er att göra beställningar av vin online för leverans till önskad adress i Sydafrika. Madeleine jobbar förstås även med Port2Port och har lovat att tillsammans med dem ta fram några fina specialerbjudanden för gruppen endast för denna kväll.

 

Här är vår fina middagsmeny:


Hoppas ni tycker det här låter lika spännande som vi gör och att vi ses onsdagen den 9 februari på nyinvigda Lord Charles Hotel.

Varmt välkomna! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar