torsdag, oktober 27, 2022

Ännu en förödande brand i Kayamandi

Inga större bränder har drabbat "vår" kåkstad Kayamandi under vintermånaderna här i Kapstadens vindistrikt, tack och lov. Men igår var olyckan framme igen. Och idag har vi fått information om hur många familjer som blivit hemlösa och hur många skolbarn som drabbats: 60 familjer står utan tak över huvudet nu och 45 skolbarn kommer att behöva hjälp med skoluniformer, skolmaterial med mera.

Vår brandfond är dessvärre snustorr nu. De sista slantarna gick åt till att köpa filtar på hösten till brandoffren inför vintern. Om ni känner att ni kan och vill bidra till vår insamling även denna gång blir vi ödmjukt tacksamma, för att inte tala om hur oändligt tacksamma de drabbade blir.

Allra enklast är att swisha till Samira på tel +46 70 6140766 och skriv meddelandet "Kayamandi". Det går utmärkt att swisha även om man befinner sig i Sydafrika och har bytt ut det svenska sim-kortet till ett sydafrikanskt i mobilen. Alla donationer är SÅ välkomna, både större och mindre. Många bäckar små...

Om ni av någon anledning inte kan swisha så ta kontakt med Samira på e-post förnamn@egi.se så skickar vi andra betalningsalternativ.

Som vanligt går varenda donerad krona direkt till inköp av "startkit" till de drabbade (stor tvättbalja fylld med kokplatta, kokkärl, tallrikar, bestick, muggar, basala livsmedel, hygienartiklar, o dyl) och till det som  skolbarnen behöver för sin skolgång. Övriga kostnader för transport, inköp, lager, distribution och liknande står vi själva för.

Stort och varmt TACK på förhand💗

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar