måndag, oktober 24, 2022

Lunch på Jardine i väntans tider

 

Oj, oj, oj - nästan tre veckor sedan senaste inlägget! Så blir det när köket byggs om och hunden är höggravid. Molly kommer att få sina valpar när som helst nu så vi tar det lugnt hemma denna vecka. 

Men för några dagar sedan åt vi en god och trevlig lunch på Jardine Food and Wine Bar, en av våra favoritrestauranger inne i Stellenbosch stad. Här har vi avnjutit många härliga luncher och middagar. Men nu märktes det att restaurangnäringen inte riktigt har återhämtat sig efter pandemin. Det var en hel del tomma bord i den annars så välbesökta restaurangen. Och kanske höll inte maten heller samma skyhöga nivå som vi vanligtvis är bortskämda med. Gott men inte fantastiskt, liksom. 

Vinnaren bland förrätterna blev Björns "Sous vide hen's egg, bacon and comfit leek jam, warm cauliflower mousse served with sourdough" även om Samiras musslor i paket också var smakrika.

Men Samira tog hem förstapriset för huvudrätten "Aged flat iron (200 g) with monkey gland crust, rocket emulsion, beef croquette and soy butter", en underbart smakrik och mör bit flankstek. Björns "hake" däremot var lite smaklös.

Nu får ni hålla tummarna för oss att allt går bra med Mollys valpande i veckan. 

Hon som annars älskar sina långpromenader vägrar lämna huset nu och vankar runt lite rastlöst när hon inte vilar. Och lägger vi handen på hennes stora, vackra, runda mage känner vi hur valparna sparkar förväntansfullt därinne. 

Det är första gången vi är barnmorskor, och det är Mollys första (och enda!) valpfödsel, så vi behöver alla positiva tankar från er. 

För er som är på väg hit ner (och för er som vi vill locka hit) kan vi berätta att vi har underbart försommarväder i Kapstadens vindistrikt nu. Idag 28 grader varmt, klarblå himmel och bara en svag fläktande bris från havet. Dagen har just avslutats med en vacker rosa och orange solnedgång bakom Taffelberget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar