söndag, mars 19, 2023

Undvik stora vägar imorgon!

Julius Malema

 EFF (politiska partiet Economic Freedom Fighters), med partiledare Julius Malema i spetsen, har manat till protester och demonstrationer som "ska lamslå hela landet" imorgon måndag. Man protesterar främst mot landets omfattande loadshedding (numera dagliga planerade strömavbrott) och för att få president Ramaphosa att avgå. I bästa fall kommer det att gå fredligt till men det finns indikationer på att det kan bli tumultartade scener och bråk med polisen. Med andra ord - undvik att ge er ut på stan om ni inte måste imorgon. Och undvik framför allt de större vägarna, omgivningarna kring kåkstäderna och stadskärnorna som kan komma att blockeras. 

För många är ju morgondagen en klämdag innan Human Right's Day på tisdag, så strejkorganisatörerna räknar med att en hel del arbetare är lediga och att det därför kan bli stor uppslutning till demonstrationerna.

Protestarrangörerna har uppmanat alla näringsidkare att stänga ner sina verksamheter under måndagen för att undvika plundring, vilket innebär att en del mindre affärer kan komma att hålla stängt imorgon.

Det är också osäkert i vilken omfattning de vita taximinibussarna och andra bussar kommer att köra under morgondagen, så har ni arbetare som ska ta sig till era boenden imorgon så kan det eventuellt bli problematiskt.

Eftersom Cape Town och Western Cape inte hör till de områdena där EFF har flest anhängare är förhoppningen att protesterna inte kommer att drabba området alltför hårt, men det är nog ändå klokt att iaktta regeln "Better safe than sorry". Motorvägen N2 i Kapstadsområdet och vindistrikten har pekats ut som ett högriskområde.

HÄR och HÄR kan ni läsa mer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar