måndag, maj 08, 2023

De finaste sauvignon blanc-vinerna från Sydafrika

 Från vår vän Rolf S har vi fått följande mycket intressanta blogginlägg. Varmt tack för det, Rolf!


De finaste Sauvignon Blanc vinerna från Sydafrika

Vinmakarna i Sydafrika marknadsför sig gemensamt för några av druvorna. Projektledare för att öka kunskaperna och marknadsföra vinerna av sauvignon blanc-druvan är Mrs Unice Joubert som har stor erfarenhet från marknadsföring och vinindustrin. 

Man hade i Franschhoek i mars i år en competition av olika sauvignon blanc-viner och 10 i top just nu framgår nedan. Från Unice har vi också fått nedanstående förslag till fina Sauvignon Blanc viner.

Bonnievale The River Collection Sauvignon Blanc 2022 (R65)
Kleine Zalze Cellar Selection Sauvignon Blanc 2022 (R85)
Spier Good Natured Sauvignon Blanc 2022 (R99)
Tokara Sauvignon Blanc 2022 (R110)
Zevenwacht Estate Sauvignon Blanc 2022 (R110)

På systembolagets hemsida kan man läsa nedanstående om Sauvignon Blanc vinerna från Sydafrika.

Sydafrika
Det många inte vet är att Sydafrika är en fantastisk vitvinsproducent och sauvignon blanc är de mest odlade druvorna här. Sauvignon blanc från Sydafrika skiljer sig lite från vinerna i övriga världen då de är tydligt örtiga ofta med en markant ton av grön paprika men fortfarande med en lätt kropp och hög fruktsyra.”

Vi, Samira och Björn, har sedan ett år tillbaka Bonnievale The River Collection Sauvignon Blanc och även deras Chenin Blanc som våra "husvita" viner. Vi tycker de är fantastiskt prisvärda för R65 styck (vi ser att priset för onlinebeställning nu ökat till R73, vilket fortfarande är mycket bra). Även deras röda viner, främst deras cabernet sauvignon, är bra och prisvärda enligt vårt tycke. Vinerna körs hem till vår dörr i Somerset West kostnadsfritt om vi beställer minst 12 flaskor via vår kontakt på vingården. Troligtvis tillhandahåller de en liknande service i hela Kapstadsområdet via sin onlinebeställning. HÄR hittar ni deras site där ni också kan beställa vinerna för hemkörning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar