söndag, april 30, 2023

Behålla Vodacoms mobilnummer under Sverigevistelse


Vår vän Annemarie S. har skrivit till oss om konsten att behålla sitt sydafrikanska mobilnummer hos Vodacom när man vistas i Sverige längre än tre månader. Så här har hon gått till väga denna gång, och vill gärna tipsa er andra:
"Du skrev så föredömligt för några år sedan om hur man skulle göra för att hålla igång sitt Vodacom simkort i Sverige. Vi har följt instruktionerna men misslyckats att få behålla våra sydafrikanska tel nr två år i rad. Nu vet vi vad för fel vi gjort;
1) Vi har skickat texten Roamon för tidigt.  Nu gjorde vi det hos Vodacoms lilla shop på flygplatsen efter incheckning innan säkerhetskontroll. Vi fick bekräftelse sms från Vodacom.
2) Vi fick efter tre veckor till vårt svenska simkort ett sms från Vodacom att deras svenska partner är Telenor. Jag gick in telefonens inställningar/anslutningar/mobildata/ teleoperatörer och med det sydafrikanska simkortet aktiverat valda jag sök operatörer manuellt och i listan som kom upp valde jag Telenor. Nu kan vi ta skicka sms och ringa till Sydafrika med vårt sydafrikanska simkort. Vi har laddat in pengar på kortet och hoppas att när vi kommer ned i oktober att vi får behålla vårt sydafrikanska telefonnummer! Har fler samma erfarenhet?"

Själva har vi lite andra erfarenheter. Vi har alltid skickat texten ROAMON precis innan vi åkt till flygplatsen här i Cape Town. Det har fungerat bra i alla år. Men de senaste gångerna har vi till vår förvåning fått ett meddelande som säger att ROAMON redan är aktiverat. Vi har då tagit för givet att Vodacom löst problemet och numera gjort så att man inte behöver knappa in ROAMON. Och det har bevisligen gått fint att ändå skicka och ta emot sms på det sydafrikanska sim-kortet när vi varit i Sverige.

Men det låter som det är en bra idé att för säkerhets skull följa Annemaries fina tips ovan. Kan man få lite extra hjälp från Vodacoms shop på flygplatsen är det ju extra bra. Och väldigt intressant med svenska partnern Telenor! 

Stort tack för dina utmärkta tips, Annemarie!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar