måndag, maj 22, 2023

Utmärkta skaldjur och fisk till din dörr!

Greenland Snow Crab

 Vi äter ofta fisk och skaldjur men tycker att utbudet är alltför klent i livsmedelsaffärerna i vårt närområde i Someret West. 

Nu har vi funnit ett förträffligt alternativ. Vi har hittat två välfungerande leverantörer som levererar mycket fina frysta produkter till dörren dagen efter beställning. Utbudet varierar ständigt beroende på vad deras fiskare får för fångst, och varje månad har de olika extrapriser på några utvalda produkter. Vi har testat att beställa både hela fiskar som vi tillagar i ugnen eller på grillen, och filéer som vi steker, bräserar eller pocherar. Vi har också köpt stora härliga jätteräkor och hummerstjärtar (crayfish) som vi har tillagat i vår air fryer. Härom dagen kalasade vi på kungskrabba som kallas Greenland Snow Crab här. Krabban var färdigkokt och vi doppade krabbköttet i smält smör som vi blandat med pressad vitlök, finriven ingefära, lite mild röd chili (torkad eller färsk kvittar), en nypa salt, finrivet limeskal och lite juice, och torkad eller finklippt färskt koriander. En god baguette eller chiabatta till det. Himmelskt!!

Orange Namibian Crab
Nu har vi också beställt Orange Namibian Crab som ser precis ut som våra svenska eller norska krabbor. Det ska bli spännande att se om de smakar lika bra som i Sverige tillsammans med lite hemmagjord hovmästarsås. Vi återkommer om det.

Här är länkarna till de två leverantörerna:

Caught Online hittar ni HÄR!

Greenfish hittar ni HÄR!

Och priserna är förstås långt under de svenska, vilket gör att det smakar extra gott förstås.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar