lördag, december 20, 2008

Björns superhemliga glöggrecept

Minns ni den gamla hederliga glöggen som fanns på Systemet förr i tiden? Numera vimlar det av en massa olika konstiga glöggvarianter som man inte blir riktigt klok på. Här nere i Sydafrika är det dock lättare - här finns ingen glögg alls att köpa. Men.... är det så att ni trotts allt, liksom vi, ser julglöggen som ett måste för att den där riktiga julstämningen ska infinna sig så ska vi här för er kära bloggläsare avslöja vårt alldeles egna hemliga recept på en mycket uppskattad julglögg.


Björns Julglögg

1 flaska portvin
½ flaska rött vin
1/4 flaska vodka
1 dl socker
1/2 flaska (12,5 ml) av svenska apotekets ”AROMATISK TINKTUR”
(Om Du inte har köpt med dig AROMATISK TINKTUR från Sverige eller kan få det levererat via goda vänner som kommer hit innan jul så har vi faktiskt några flaskor över så hör av dig till oss så löser det sig säkert. Först till kvarn gäller.)

Lycka Till !

För någon dag sedan presenterade vi receptet på Samiras julpaté och idag får du detta superhemliga glöggrecept. Visst har väl du också något recept eller något annan spännande aktivitet inför julen som du kan dela med dig av till oss andra? Enklast gör du det genom att skriva en kommentar till detta inlägg eller ett e-mail till info@egi.se så ska vi se till att det publiceras.

1 kommentar:

  1. Tack för era goda tips och recept!
    Varför inte baka en god kardemummakaka till jul?
    Här får ni receptet!
    3dl vetemjöl
    1 1/2dl socker
    1 1/2tsk bakpulver
    1-2msk mald kardemumma
    150g smör (eller margarin)
    1 1/2dl filmjölk (buttermilk i SA)
    kanel att strö på kakan
    1. Ugn 200 grader
    2. Smörj och bröa en rund form c:a 22cm i diameter
    3.Blanda ihop vetemjöl,socker, bakpulver och kardemumma
    4.Lägg i smöret i småbitar och pressa mot kanten med en gaffel, tills det blir som en smuldeg
    5.Tillsätt filmjölken och rör, så lite som möjligt, tills allt blandat sig. Smeten bör vara lös och kladdig.
    6. Häll smeten i formen och strö på kanel.
    7. Grädda kakan i c:a 30min på nedersta falsen.
    8. Stjälp upp kakan och vänd den rätt med hjälp av en tallrik eller lock. Låt kakan stå och svalna utan form eller handduk.
    9. Njut!!!!!! (till Björns glögg eller kaffe)
    Gette

    God jul från Gette

    SvaraRadera