onsdag, september 09, 2009

Braaiparty och Reinfeldt på besök i Sydafrika












Igår gick den stora braaifesten av stapeln i Stockholm som vi skrivit om tidigare här på bloggen (se 17 aug). Partyt anordnades av vinagenten VinUnic och hyrde in sig på restaurang Pontus by the Sea för att lansera Kleine Zalzes nya blendvin Vineyard Selection Shiraz Mourvèdre Viognier. På festen minglade hotell-, restaurang- och resebranschfolk med vinkännare, press och kändisar.

Flera personer från den sydafrikanska ambassaden deltog också. Kobus Basson, Kleine Zalzes ägare, och vinmakare Johan Joubert närvarade och höll tal från scenen. Samira berättade om traditionen med braai och sundowners och så sålde vi vår bok för glatta livet och njöt som alla andra av god grillad mat och det nya trevliga rödvinet som lanserades.

Vi fick också en pratstund med ambassadens counsellor Tielman Furter. Han berättade att ambassadören själv tyvärr inte kunde närvara eftersom han är i Sydafrika för att välkomna Fredrik Reinfeldt som anländer till Johannesburg idag för ett officiellt besök. Sydafrikas president Jacob Zuma kommer imorgon att ta emot vår statsminister i Kapstaden för samtal om politik, ekonomi och handel.

På fredag kommer Fredrik Reinfeldt att tillsammans med Jacob Zuma leda det andra toppmötet mellan Sydafrika och EU. Mötet hålls i Kleinmond strax utanför Kapstaden, i närheten av Somerset West där många av oss sydafrikasvenskar bor.

Klicka här och läs mer om statsbesöket.

Och här kan du klicka för att läsa om braaipartyt och vinlanseringen igår kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar