torsdag, september 17, 2009

Sommarens främsta gourmetupplevelse!

Som många av er vet har vi bägge ett stort mat- och vinintresse. Det var ju bland annat det som låg till grund för författandet av vår bok ”Stjärnkrogar och favoritrestauranger i Sydafrika”.

Även under sommarhalvåret i Sverige är vi ständigt på jakt efter nya, spännande restaurangupplevelser även om det svenska prisläget inte tillåter lika frekventa besök som i prisvärda Sydafrika.

I sommar finns det två gourmetmiddagar som satt sig extra fast i vårt matminne. Den ena, Rust en Vredes förstklassiga gästspel på Hotel Tylösand, har vi berättat om i blogginlägg 16 maj och 29 juli. Det var verkligen en minnesvärd upplevelse!

Men det finns faktiskt ett restaurangbesök som överträffar Rust en Vredes gästspel. Och det vill inte säga lite! Visst förstod vi att vi skulle få uppleva något extra när vi styrde kosan mot Dalsland, men att det skulle bli ett matminne för livet hade vi inte räknat med.

Härmed vill vi kora vår gourmetmiddag på Falkholts Gestgifveri till ”Sommarens gourmetupplevelse”! Ett matminne i särklass!

Sydafrikavännerna Carin & Christer Falkholt driver denna populära gourmetkrog i Dals Långed. Hit vallfärdar matälskare från när och fjärran. Paret Falkholt kan till och med berätta om norska gäster som tar taxi tur och retur enda från Oslo för att avnjuta en middag här!

Du väljer en av flera färdiga menyer bestående av två till sju rätter. Eller, som vi gjorde, ger helt enkelt paret Falkholt fria händer att besluta om vår matupplevelse.

Här samsas på ett lekfullt sätt traditionella svenska rätter som löjrom och älgstek med spännande äventyr som rökt bäver och asiatiska inslag som misosoppa. Och allting smakar helt enkelt gudomligt! Rätterna är absolut perfekt tillagade och lika mycket en fröjd för gom som för öga. Carin har något intressant att berätta om varje rätt vid serveringen, och rekommenderar matchande viner från den stora förträffliga vinkällaren. Rätterna komponeras utefter vad säsongen har att erbjuda och råvarorna är självklart lokala i så stor utsträckning som möjligt. Vid vårt besök fick vi t ex njuta av de allra första små söta kantarellerna för säsongen, som Carin och Christer hittat i skogen intill på förmiddagen.

Och till dessert får du absolut inte missa det härliga dessertpotpurriet som innefattar allt gott du kan drömma om!

Vi kan bara ge er ett råd – ta er snarast till Falkholts Gestgifveri och unna er en gourmetupplevelse i särklass. Och inte är det dyrt heller – 695 riksdaler för den stora sjurätters menyn, t ex. Bravo!


Klick här för att komma till Falkolts Gestgifveris hemsida!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar