tisdag, februari 01, 2011

Efterlängtat IRL-möte med valar till kaffet!

Valarna är fortfarande kvar i vattnen kring Kapstaden!
I söndags träffade vi äntligen bloggvännerna Gabriella och Harald med barnen Julius (15) och Eilika (5) som bor i Glencairn (mellan Fish Hoek och Simons Town på Kaphalvön) som vi haft nätkontakt med under lång tid. Familjen är liksom vi från en förort norr om Stockholm och flyttade ner permanent till sitt vackra hus i Kapstaden för drygt ett år sedan.

Det blev en härlig dag med massor med prat och skratt och en underbart god braai. Till kaffet satte vi oss ute på terrassen med vacker milsvid havsutsikt och fick då njuta av skådespelet med flera valar som fiskade i vattnet en bit ut i False Bay. De karaktäristiska luftsprutsfontänerna avslöjade snabbt att det rörde sig om valar och inte bara fiskande delfiner och tonfiskar som annars är en vanligare syn så här års ute i bukten.

Gabriella bloggar flitigt och skriver många intressanta inlägg som kan vara av intresse för den som planerar att stanna i Kapstaden en längre tid, och speciellt om familjen inkluderar barn och ungdomar. Hon skriver också mycket bra om resor och utflykter som familjen gör, bl a en resa längs med den berömda Garden Route. Du hittar bloggen i vår blogglista under namnet Täby-Kapstaden eller så kan du KLICKA HÄR!

Tack för en jättetrevlig dag, kära vänner, och för att vi fick låna några fina foton från din blogg, Gabriella! Vi hoppas få se er snart här hemma hos oss i Somerset West!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar