onsdag, februari 02, 2011

Ytterligare ett bra restaurangtips!

Sugen på italienskt? Vi har hittat ett mycket trevligt rustikt italienskt lantkök vid namn Agriturismo La Masseria på väg R44 mellan Somerset West och Stellenbosch. Om man åker i riktning mot Stellenbosch ligger restaurangen på vänster hand precis innan man kommer fram till korsningen med Annandale Road (vid jordgubbsfarmen Mooiberge).

Denna lilla okända pärla är en systerkrog till den kända La Masseria i Durbanville, och drivs av sonen i samma italienska familj. Vi gjorde ett besök härom kvällen tillsammans med Elisabeth och Kai S och åt en härlig superitaliensk middag i klassisk stil. Till förrätt njöt vi av en antipastobuffé med mycket goda klassiska italienska delikatesser. Sedan valde vi från en hel rad med olika pastarätter (givetvis egen tillverkad pasta) och även några andra goda "italienare", allt avrundat med klassiska efterrätter som tiramisu, cassata och affogato. Ta gärna med eget vin eftersom vinlistan är ganska mager (corkage R30).
Stämningen är familjär och välkomnande, och även miljön gör att man känner sig som man är hemma hos en italiensk familj ute på landsbygden. Det här var en välkommen och angenäm omväxling till de traditionella krogarna med internationellt kök. Vi kommer tillbaka. Och nästa gång kanske en söndag då det bjuds på levande musik!

Boka bord gör man på tel 021-881 3654. Och är ni sugna på att lära er laga italienskt så har restaurangen matlagningskurs vissa måndagar. KLICKA HÄR för att läsa mer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar