söndag, juni 12, 2011

Rea på gourmetmat!

Den sydafrikanska vintern, d v s den svenska sommarperioden, är den tid då det är absolut mest prisvärt att äta gott och lyxigt i Kapstadens vindistrikt. För att fylla krogarna under lågsäsong erbjuds restauranggästerna underbara matupplevelser till absolut lägsta reapris. Så om ni är i Kapstaden just nu eller kommer att vara det under den svenska sommaren så får ni inte missa dessa kanonerbjudanden. Här nedan följer suveräna tips från två av våra favoritrestauranger som båda finns med i vår bok "Stjärnkrogar och favoritrestauranger i Sydafrika":

* Världsberömda franska gourmetrestaurangen La Colombe på vingården Constantia Uitsig erbjuder en femrätters avsmakningsmeny för R390 - inkl matchande vinpaket!!

* Terroir, beläget på välkända Kleine Zalze Wine Estate, anses vara en av Sydafrikas allra bästa restauranger. Här tillagar köksmästare Michael Broughton och hans team underbara rätter som matchas med vingårdens prisbelönta viner. Under den sydafrikanska vintern erbjuder restaurangen både en tvårätters meny för R170 och en trerätters för 195. De ingående rätterna är något mindre komplicerade och avancerade än den ordinarie menyn, men säkert lika välsmakande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar