torsdag, juni 09, 2011

Slaget i Krugerparken

I Kunskapskanalen visades för några dagar sedan den helt makalösa naturfilmen ”Slaget i Krugerparken”. Såg ni den då eller har ni kanske sett den tidigare, kanske på Youtube? Hur som helst – har ni inte sett den kan vi verkligen rekommendera er att passa på och se den.
Ursprunget till filmen kommer från en grupp turister som på safari i Krugerparken 2007 bevittnade och filmade ett veritabelt slag om en buffelkalv mellan en grupp unga lejon, en krokodil och omkring 200 bufflar. Filmen lades först ut på Youtube och har senare kvalitetsförbättrats och omarbetats för TV.

I filmen attackerar lejonen en buffeljord, sprider panik och lyckades skilja ut en kalv som faller ner i ett vattendrag. En jättekrokodil blir intresserad av kalven och försöker dra ut den i vattnet. Lejonen vill dock inte släppa sitt byte och det utvecklas till rena dragkampen mellan sex lejon och en krokodil som nästan sliter kalven i stycken.
Lejonen vinner och kan dra kalven upp på land i säkerhet för krokodilen. Då vänder en massiv mur av bufflar sig mot lejonen. Bufflarna spärrar av alla flyktväger och går till attack mot lejonen varvid bland annat ett lejon stångat av en jättetjur och flyger i en vid båge i luften. Bufflarna driver bort lejonen, en efter en, och den lilla kalven kan mirakulöst nog resa på sig och återförena sig med hjorden.

Klicka här och se filmen på SVT Play fram t.o.m. 22 juni.
Vi kan lova en helt fantastisk film och naturupplevelse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar