onsdag, juli 04, 2012

Polisen beslagtar mobiltelefoner i Sydafrika

Polisen beslagtar ju inte alla förstås utan bara dom som används under bilkörning. Man lär få tillbaka telefonen 24 timmar senare, visserligen efter lite bök och stök ( läs: bland annat böter).
I Sydafrika är det, som säkert de flesta vet, förbjudet att prata i mobiltelefon, surfa eller SMSa samtidigt som man kör bil. En lag som väl egentiligen får anses som ganska vettig när man väl tänker efter. Men "handen på hjärtat" har väl de flesta av oss ändå använt mobiltelefonen någon gång samtidigt som vi kört bil. Och vi är definitivt inte ensamma om att göra det. Hittills har polisen i Western Cape utfärdat drygt 8000 (!) böter per månad för detta brott. Och till saken hör att telefonen hittills bara beslagtagits om man ertappats tre gånger eller fler.

Men efter att det klarlagts att ett stort antal trafikolyckor orsakas av mobilanvändning blir det andra bullar - nu har man från ansvarigt håll vid Cape Town Safety and Security satt ner foten och skärper, från och med 1 juli, såväl övervakning som påföljden av att inte följa lagen. Från och med 1 juli blir det således både böter och beslagtagna mobiltelefoner.

Vår vän Jacob F har också läst om den här nyheten och just skickat oss en artikel i ämnet, där det även framgår att böter framöver kommer att bli hiskliga R5000! Läs artikeln HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar