lördag, juli 21, 2012

Suveräna bagagevillkor för flyg till Sydafrika!

Nu har vi bokat våra flygbiljetter t o r Sydafrika i höst och nästa vår.

Som vanligt har vi jämfört priser och villkor mellan en hel rad flygbolag. I ett antal år har vi flugit med British Airways men i år ligger dessa biljetter på mellan 10 000 och 11 000 kr, och det tycker vi är en ganska häftig prisökning. Förra året flög vi med Turkish Airlines för ca 7 500 kr per biljett, och var hyggligt nöjda med den resan. Flygplanen är nya och fräscha med bra kabinkomfort och sittplatsutrustning, och säkerhetsklassningen är t o m högre än den för SAS. Vi fick en bagagevikt på 30 kg per person som också är en klar fördel. Nackdelen är att resan tar lite längre tid eftersom planet från Istanbul även mellanlandar i Johannesburg (dock kort sådan då man sitter kvar i planet), och att personalen känns lite "yxig" och talar ganska knagglig engelska. Men vi tycker fördelarna överväger.

I år har vi startat upp ett spännande samarbete med Sydafrikaresor AB, där vi ansvarar för konferensupplägg för svenska företag som vill konferera i Sydafrika (mer om det senare här på bloggen). I samband med detta har vi insett att Sydafrikaresor har väldigt fina specialvillkor på flera flygbolag som man inte själv kan matcha som privatresenär. Så i år har vi bett dem om hjälp att boka våra egna biljetter till Sydafrika. Även i år blev det Turkish, men det riktigt intressanta här är att vi får ha hela 40 kg fördelat på två resväskor - vardera! Har man golfbag med på flyget räknas den in som en av de två väskorna inom totalvikten 40 kg. Dessutom har man ett handbagage på max 8 kg. Priserna på Turkish ligger i år på ungefär samma nivå som förra året.

Det här är alltså ett kanonbra tips för er som har mycket bagage eller vill ta med golfbagar utan extra kostnad på flyget! Sydafrikaresor, som är Skandinaviens största arrangör av resor till Sydafrika, finner du genom att KLICKA HÄR.

1 kommentar:

  1. Mycket bra flygalternativ och enligt uppgift får man ta med 2 resväskor à 20 kg var när man bokar via Sydafrikaresor. Vi ska också prova detta alternativ i år.
    Bästa hälsningar Eva & Göran

    SvaraRadera