tisdag, januari 15, 2013

Fishy business


Mycket har blivit dyrare här i Sydafrika sedan vi började komma hit under det svenska vinterhalvåret. Under våra åtta säsonger här har en hel del livsmedel fördubblats i pris. Något som däremot fortfarande är fantastiskt billigt så är det fisk. Idag köpte vi marulk (monkfish) för R89 per kilo, otroligt billigt! Våra två rejäla portionsbitar kostade sammanlagt R35, vilket motsvarar 26 kr.

Fiskaffären mitt emot KwikSpar på Lion's Square på Main Road i Somerset West har flyttat tvärs över parkeringsplatsen och in i själva KwikSpar-butiken, till vänster om bageridisken. Här finns ett bra urval av fin färsk fisk även, som idag, en måndag. Andra bra fiskaffärer här i Helderberg Basin är Food Lover's Market i området utanför Somerset Mall och fisk- och skaldjursaffären Fish On Sail i Gants Plaza utmed N2an.

Marulken stekte vi i pannan (det blåste för mycket för att grilla i kväll) och avnjöt med råstekt potatis, sockerärtor och Samiras superenkla specialsås till grillad fisk, som också passar bra till grillat kött eller fågel. Here goes:

Blanda ihop gräddfil och/eller creme fraîche med lite saffran, pressad vitlök, örtsalt av typ Herbamare och finhackad gräslök. Voilà! Lätt som en plätt, jättegott och färdigt på några minuter.

1 kommentar:

  1. Ojoj, nu får ni lugna er med frestelser. Ännu tre tunga veckor att genomlida innan mötet med Sydafrika och er.
    Hälsar
    Björn och Sirkka

    SvaraRadera