onsdag, januari 02, 2013

Ryan's Kitchen spännande restaurangbekantskap i Franschhoek


 Härom dagen gjorde vi en mycket intressant ny restaurangbekantskap i Franschhoek. Ryan's Kitchen ligger på 12 Huguenot Road, på höger hand strax efter Le Quartier Français. Här är det modern sydafrikansk fine dining som gäller, och rätterna är små, eleganta och sagolikt goda.
Att gå på Ryan's Kitchen handlar mycket om att se Ryan med medhjälpande mästerkockar in action. Köket är helt integrerat i matsalen och utgör en hel kortsida av lokalen. Tycker man det är spännande att se gourmetmat av klass tillagas ska man be om ett bord så nära köket som möjligt, men man ser köket bra från alla bord i lokalen. Är vädret fint sitter man trevligt på den skuggade terrassen som är lite indragen från Huguenot Road för att ge en lugn miljö.
Innan Ryan öppnade sin egen restaurang i Franschhoek jobbade han på restaurangen Mange Tout på hotell Mont Rochelle också i Franschhoek. Dessförinnan reste han runt i många olika lönder och skaffade sig stor internationell efrarenhet som kock. Hans resor ledde honom bland annat till Ryssland och St Peterburg där han träffade sin fru Lana som idag är Front Of House på Ryan's Kitchen. Och ska vi vara ärliga var hon den enda besvikelsen på restaurangen, med sin stela och opersonliga stil. I det här landet är vi bortskämda med hjärtliga och personliga bemötanden vart vi än går.
Måltidsupplevelsen inleds förstås med en amuse bouche och mellan fisk och kött bjuds gästerna en "palate cleanser" i form av en frisk sorbet. Man beställer antingen helt à la carte eller låter Ryan sätta ihop rabatterade kombinationer av fyra eller fem rätter från menyn i en "Chef's Selection" (R360 resp R420). Dessutom finns en avsmakningsmeny på åtta rätter kallad "Taste Of Africa Menu" för R520 utan vin och R720 med matchande vinpaket. Menyn förändras ofta, så det är inte stor idé att rekommendera några rätter, men om Tennis biscuit ice cream finns på menyn (ja, den är gjord på riktiga Tennis Biscuits!!) så beställ den - mums!!

Restaurangen har öppet för middag alla kvällar utom söndag, men bara lunch på fredagar och lördagar.
KLICKA HÄR för att komma till hemsidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar