tisdag, augusti 20, 2013

Härlig reunion med sydafrikanska förtecken


 
Nu har vi nästan återhämtat oss efter den oförglömliga golf- och partyhelgen i Bollebygd. Det var verkligen skoj att träffa alla sydafrikavänner igen som rest från hela landet (och Norge!) för att umgås och ha trevliga dagar tillsammans.

Ett 25-tal av oss träffades redan på torsdagen och spelade en fin inspelningsrunda i det härliga sommarvädret. Det var en imponerande syn att gå över kullen från parkeringen och för första gången mötas av det vackra herrgårdsliknande klubbhuset. Under hela rundan imponerades vi av banans fina skick, inte minst greenerna. Precis som golfchef David tidigare berättat här på bloggen var det just runt greenerna som spelet blev mer utmanande och vi sattes på prov.

Sedan bar det av till vackra Hjortviken Konferens med sagolik utsikt över Västra Nedsjön. Efter incheckning och ett litet spontanmöte med den trevliga och engagerade kocken arrangerades en gemensam middag på kvällen för dem som redan anlänt, då vi njöt av en fin piggvar eller en god köttbit i glada vänners lag.

Prognosen för fredagen hade varslat om regn, i värsta fall i rikliga mängder. Men på morgonen kunde vi konstatera att yr.no och klart.se inte var överens om prognosen.
Yr trodde på regn först vid 16-tiden och Klart förespådde rikligt regn hela dagen. Vi har ju så goda norska vänner i vårt Fredagsgolfsgäng, så vi valde att tro på norrmännens prognos, och så blev också utfallet. Förutom några mindre stänk då vi knappt hann spänna upp paraplyerna blev vädret riktigt fint. Allting var förberett in i minsta detalj på Hulta, med sydafrikanska flaggor både på flaggstänger och på tee och banan i strålande skick!

Tävlingen avslutades med öl och god landgång i det vackra klubbhuset, där vi också fick lyssna en stund på tävlingens sponsor Sydafrikaresors vd Johanna Härbst som berättade om verksamheten och det stora engagemanget i välgörenhetsprojektet Star For Life i Sydafrika. Och just som yr.no hade förutspått så började det regna kraftigt kl 16 när vi alla hunnit in i klubbhuset!

Sedan ilade vi snabbt tillbaka till Hjortviken för att göra oss kvällsfina. Kvällen inleddes med sedvanligt förträffligt bildspel av Rolf S och därefter prisutdelning. Tävlingens vinnare blev Kerstin W som hade spelat på jättefina 39 poäng. Kerstins lag med golfkompisarna Inger, Rolf S och Tord blev också segrande lag, där alla spelarna gjort en mycket fin runda.

Middagen avnjöts i matsalen med vacker utsikt över sjön. Vi bjöds delikat havskräfta med pilgrimsmusslor till förrätt och därefter en fin ryggbiff med kantareller och svartvinbärssås, och som avslutning en mumsig chokladkaka med vispgrädde och färska bär. Och en massa goda viner, förstås.
Middagens höjdpunkt hade ordnats av Elisabeth S och sponsrades av Sydafrikaresor: Mama Gumbo med vänner, en härlig musik- och dansgrupp från Sydafrika, Zimbabwe och Sverige, underhöll oss under hela middagen och rev ner stora applåder och allmänt jubel! Vilken oförglömlig föreställning!
Vi, och alla som var med på Reunion i Bollebygd, vill framföra ett stort och varmt TACK till arrangörerna Rolf & Kerstin, Rolf & Jessica, Elisabeth & Kai och Stefan & Inger för ett fantastiskt lyckat arrangemang som vi sent ska glömma! Vi vill också tacka golfchefen David och ordförande Tord på Hulta, sydafrikavänner och Fredagsgolfsdeltagare även de, för att den vackra banan var i sådant förstklassigt skick!

Nu ser vi fram emot en ny underbar säsong i Sydafrika – och en härlig reunion på Gotland i augusti 2014!

138 stycken fler bilder hittar ni    HÄR

Väl inne i bildalbumet rekommenderar vi att ni klickar uppe till vänster på "Bildspel".

Inom kort kommer vi publicera den kompletta resultatlistan från golftävlingen här på bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar