söndag, augusti 18, 2013

Två olika typer av bedrägerier

 På sistone har vi fått höra om två olika typer av smarta bedrägeriförsök från vänner som nyligen har utsatts för dessa. Läs, lär och UNDVIK!

1. Engelsktalande medarbetare på "Microsoft" kontaktar dig med meddelanden på din dator och ringer dig sedan på din telefon för att berätta att det är någon typ av problem med din dator, typ utgången licens, virus eller liknande. Men lugn - allt kommer att ordna sig om du bara följer deras instruktioner. Det ska du INTE göra, eftersom det leder till att skurkarna tar över din dator och pressar dig på pengar för att inte släcka ner din dator.

2. Du tar in på ett hotellrum någonstans i världen. Senare på kvällen/natten, när du är lite trött eller allra helst har somnat efter en långflygning och kanske lite jet lag, ringer telefonen på hotellrummet och det är från "receptionen" som säger att något blivit fel med dina kreditkortsuppgifter vid incheckningen och ber dig uppge dina kreditkortsuppgifter igen per telefon inklusive CCV-koden på kortets baksida. Det är förstås INTE receptionen utan bedragare som bara väntar på dina uppgifter för att kunna tömma ditt konto!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar