torsdag, oktober 01, 2015

Nu är vi på plats i Kapstaden


Älskade Sydafrika! Tänk att det är lika underbart att komma tillbaka varje gång! I söndags landade vi  - tidigare än vi någonsin gjort tidigare. En stor anledning till att vi kommit ner så tidigt i år är att PADS-projektet rullar på i härligt tempo. Mer om detta alldeles snart här på bloggen, men om du inte känner till vårt projekt kan du läsa mer HÄR så länge.

Flygresan gick smidigt och bra med Qatar Airlines. Under den andra delen av resan, från Doha till Kapstaden, fick vi sällskap av ett helt rugbylag minsann. Och inte vilka som helst utan nyblivna världsmästare! Samtidigt som världsmästerskapen i rugby går av stapeln i England hålls i samma land även universitetsmästerskapen i samma sport. University of Cape Town representerade Sydafrika i år, och var alltså på hemväg med den jättestora pokalen i handbagaget på samma flyg som vi, och satt på stolarna precis runt omkring oss. Gissa Samira hade mycket snyggt att vila ögonen på. Trevliga killar, dessutom. Här var det inte tal om att lyfta ner sitt handbagage från "hatthyllan" själv, nej, nej. Det fixade en av rugbykillarna lekande lätt med ett leende och flexande biceps. Mmmm...

Hela landet har som vanligt vart fjärde år fått total rugby-fnatt. Nere i Waterstone Mall i Somerset West hänger sydafrikanska flaggor överallt i taket, och i de stora vägkorsningarna säljs tröjor, kepsar och flaggor som aldrig förr. Den 31 oktober är på allas läppar (finaldagen), men dit är det långt kvar. Härnäst bänkar vi oss i tevesofforna för Springboks match mot Skottland den tredje oktober. Go, bokkies, go!!!

2 kommentarer: