måndag, april 11, 2016

Ännu fler rejäla försämringar av ICA-kortet!

Vi är verkligen helt förbryllade. Det verkar som om ICA-banken kastat in handduken totalt beträffande sitt tidigare unika ICA-kort. 

Inte nog med att vi härom dagen fick ett viktigt påpekande från vår bloggläsare Anders G (stort tack, Anders!) att valutapåslaget på 1,25 % som införts på inköp med kortet utomlands fr o m 1 mars nu även påförts på bankomatuttag utomlands, trots att man tidigare lovat att så inte skulle vara fallet. Nu kan vi dessutom läsa på ICA-bankens webb att de från den 1 maj, alltså redan om några veckor, tar bort all bonus på bankkortet för köp utanför ICA!!

Nu blir det alltså inga poäng på användandet av kortet utomlands, eller i andra butiker än ICA hemma i Sverige!! Hittills har det ju legat trevliga bonuscheckar och väntat på oss när vi kommer hem till Sverige efter vår vintervistelse i Sydafrika. I vårt fall har det sammanlagda beloppet på checkerna varit cirka 1 500 kr att handla mat för när vi ska bunkra upp i skafferi, kyl och frys. Men nu försvinner alltså även den möjligheten. Och framöver finns det således inte heller någon anledning att använda kortet i andra butiker än ICA hemma i Sverige. Vad är det som pågår?!? Varför inför ICA en rad åtgärder som kraftigt kommer att minska användningen av kortet både i Sverige och utomlands, och medföra att ICA tappar en massa kunder? Har man fått någon ny chef på företaget som tror sig ha hittat fiffiga besparingsmöjligheter och inte inser att det kostar mycket mer än det smakar och att det finns utmärkta konkurrenter där ute? Troligtvis räknar ICA kallt med att kunderna inte orkar byta kort. Vi hoppas verkligen att de har fel i det antagandet. Det är INTE ok att locka till sig massvis med kunder med ett unikt erbjudande, för att sedan ta bort de viktigaste förmånerna och hoppas att kunderna inte lägger märke till förändringarna eller inte orkar byta kort!

Gör som vi och byt till Coop bums!! HÄR hittar ni ansökan om medlemsskap och HÄR hittar ni ansökan om deras utmärkta kreditkort Coop MedMera Mer (helt avgiftsfritt första året, och just nu 5000 extra poäng när man skaffar kortet!), som fungerar på samma förträffliga sätt utomlands som ICA-kortet gjorde fram till den 1 mars i år. Vi och flera av våra läsare här på bloggen kan vittna om att kortansökningarna behandlas snabbt och bra av Coop, och dessutom har vi förstått att man inte behöver ha särskilt hög inkomst eller pension för att få högsta kreditgränsen på 100 000 kr på kortet. Snyggt hanterat, Coop! Nu har ni chansen att ta över massvis med kunder från ICA.

Det ska också nämnas att både Hemköp och Coop har högre bonus/återbäring än ICA på inköp i de egna butikerna. På Hemköp kan man dessutom vara registrerad bonuskund utan att man behöver få ännu ett kort i plånboken. Andra livsmedelskedjor, som t ex Willys, City Gross och Lidl, har istället för bonus valt att hålla lägre priser generellt. Med andra ord finns det alltså inte heller någon anledning att fortsätta handla mat i ICA-butikerna framöver om man har andra butiker i sin närhet. Låt oss tillsammans visa ICA att vi inte stillatigande accepterar deras kraftigt försämrade villkor! Nu får det vara nog!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar