måndag, juni 13, 2016

Blandad kompott på The Pot Luck Club

Foto: Pot Luck Club

Ni känner väl till restaurangen högst upp i silon i The Old Biscuit Mill i stadsdelen Woodstock? Restaurangen är en slags side kick till The Test Kitchen, där kockarna kan ta ut lite yvigare svängar, sägs det. Så kanske skulle de byta namn med The Test Kitchen, eftersom det är på The Pot Luck Club som kockarna testar sig fram. Vi har länge varit nyfikna, och strax innan vi flög till Sverige hann vi äntligen med ett besök.

Utsikten är förstås jättehäftig uppifrån silons högsta våning. Tyvärr var dagen dimmig och regnig, så vi kunde inte ta några kort på de fina vyerna.

Vi hade fått tipset att boka in oss på restaurangens "counter", dvs bardisken som avgränsar köket från själva matsalen. Härifrån har man spännande utsikt över hela köket och kockarnas arbete. Vi inledde vår lunch med var sin margarita cocktail, och blev positivt överraskade - de var nästan lika förträffliga som på vår favoritnattklubb Pigalle i Greenpoint. Och det är ett väldigt gott betyg.
Chocolate Fondant
Sedan följde en lång rad små rätter. Den trevliga och hjälpsamma personalen hjälper gästerna att beställa tapas-stora rätter som sedan delas på två. Kul och informellt för att vara fine dining. Vi kalasade på goda Fish Tacos, spännande Korean Cauliflower, Springbok Carpaccio, Charmar Beef med gudomlig café au lait-sås och avslutningsvis Chicpea Sticks med ketchup och aioli - en märkligt smaklös anrättning. Avslutningen Chocolate Fondant var inte direkt någon kioskvältare, den heller. Lite blandad kompott betygsmässigt, med andra ord. R65 till R130 kostar de små tapasrätterna, vilket är ganska saftigt för enkla, smak-osofistikerade rätter utan krusiduller och vackra garneringar. Det där experimenterandet såg vi inte så mycket av den här dagen i alla fall...

Nä, Chefs Warehouse där vi var några veckor innan The Pot Luck Club (se blogginlägget HÄR) håller faktiskt en betydligt högre kulinarisk klass, och dit kommer vi att återvända ofta och gärna framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar