måndag, juni 27, 2016

Dan Grobler Biokinetics


Har ni problem med muskler, leder eller ledband? Ryggont? Ont i knän, nacke, höfter, händer eller fötter kanske? Hjärtproblem? I behov av rehabilitering? Då finns en fantastisk inrättning i Somerset West som ni inte får missa! Dan Grobler är en så kallad "biokineticist" (någon svensk motsvarighet har vi inte hittat, hör gärna av er om ni känner till någon sådan). Verksamheten är besläktad med sjukgymnastik men är bredare och mer långtgående än så. En av de viktigaste hjälpmedlen är elektrisk stimulans av muskler och vävnad runt skadade områden, vilket ofta ger mycket fint resultat.

Elektrisk stimulans
Dans klinik med namnet Dan Grobler Biokinetics ligger på 2 Diaz Street mitt emot Vergelegen Medi-Clinic i Somerset West. Hit går många av Sydafrikas främsta idrottsmän och kvinnor när de får skador av olika slag, för att snabbt och rappt bli botade och komma i form igen. Men det är minsann inte bara atleter som går hit för att få hjälp. Här hittar man alla åldrar och alla nivåer av fysiskt form. Jag, Samira, blev rekommenderad att söka mig hit för att träna upp muskelkorsetten runt mina onda ländrygg - med utmärkt resultat. Och när jag för en tid sedan genomgick en stor operation fick jag behandling för att ärret skulle läka snabbare och snyggare, och för att minska smärtan. Också denna gång med jättebra resultat.

Dan Grobler
Vår högt älskade städerska Ursula går just nu hit för att försöka bota sitt onda knä, istället för att genomgå problematisk och dyr knäoperation som av Dan Grobler faktiskt bedöms som onödig. Och med tanke på de resultat han åstadkommit tidigare och alla fantastiska vittnesmål från kända atleter som pryder väggarna i receptionen är vi mycket hoppfulla.

HÄR kan ni läsa mer om kliniken och den verksamhet man bedriver. Och glöm inte att hälsa från mig Samira när ni kontaktar kliniken, så de förstår att Sydafrikabloggen är en viktig maktfaktor i vår lilla "community", och att vi svenskar är intressanta kunder för näringsidkarna i Kapstadens vindistrikt.

För er som inte bor i närheten av Somerset West är tipset att googla "biokinetics" plus den stad där ni bor, så hittar ni förhoppningsvis något lika bra alternativ i närheten.

3 kommentarer:

  1. Hit ska vi skicka Lisa! Utmärkt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir säkert jättebra för henne :-)! Kramar till er båda

      Radera
  2. Till vår glädje har vi fått mycket positivt gensvar på detta inlägg via både kommentar, mail och telefon från flera av er bloggläsare - tack, tack! Det vore kul med en riktig svenskinvasion till nästa säsong. Vi är en viktig målgrupp för näringsidkarna i The Winelands.

    SvaraRadera