onsdag, november 02, 2016

The Sanctuary



Mitt emot det stora moderna lägenhetskomplexet De Velde i Somerset West har nu byggts upp ett rejält inomhuscenter med namnet The Sanctuary. Redan tidigare har vi som bor i närområdet sett snabbmatsrestaurangerna Burger King och KFC slå upp portarna, och en damm anläggas. På andra sidan dammen har nu detta ultramoderna shoppingcenter slagit upp dörrarna. Här finns t ex Pick n Pay, Woolworth, PnA, en frisör, optiker, resebyrå, skönhetssalong och ett stort Virgin Active. Dessutom finns här hela fyra restauranger, av vilka en är en efterlängtad återkomst av Cape Town Fish Market (CTFM) till vårt område! Övriga restauranger är Casa Bella (vedugnspizza, pasta och grill), Craft Wheat & Hops (bistro, ännu ej öppen) och stekhuset Turn 'n Tender.


Härom kvällen gjorde vi ett besök på CTFM - vilket kärt återseende av detta underbara koncept! Här finns inget rullband med sushi, vilket är ett medvetet val. Man har istället gjort en lång bardisk framför sushikockarna, och tillverkar all sushi blixtsnabbt och pinfärsk på beställning.
William med The Volcano
Vi blev tokcharmade av härliga William, 29 år, som jobbat i hela elva år som sushikock inom denna restaurangkedja, senast i Knysna. Vilken fantastisk kille, honom bara MÅSTE ni uppleva! Han har flyttat hit för detta jobb och tagit med sig sin fru och sina tre barn. Hur han kan vara så sprudlande glad och entusiastisk trots elva år bakom disken är en gåta, men han gjorde verkligen vår sushimiddag helt oförglömligt.

Det är fantastiskt att se med vilket stort engagemang och vilken noggrannhet han behandlar varje order. Allra roligast tycker han det är när gästerna ber honom att överraska dem och han får fria händer att göra lite egna varianter på standardsortimentet.

Vi njöt bland annat av The Volcano som är en sushivariant med lax, creamcheese, guacamole, friterad räka, majonnäs och lite stenbitsrom. Mums! Och lite extra vitlök till lyfte rätten till ännu höge höjder.

Observera att CTFM har olika specialare måndag till torsdag (se den stora trottoarprataren som William håller i på bilden här intill), där vi sushiälskare redan har spanat in erbjudandena på tisdagar och torsdagar - 50 % på standardsushi respektive sushibuffé för R165.

Restaurangerna ligger belägna på den stora fina träterrassen runt shoppingcentret, och har utmärkta uteplatser där det kommer att bli härligt att spendera ljumma sommarkvällar framöver. Man kan parkera på båda sidor om dammen, och står man på sidan där Burger King och KFC ligger så går man på en spång över dammen bort till shoppingcentret och restaurangerna. Den andra sidan av dammen är dock att rekommendera om man ska handla i matbutikerna.

OBS! Restaurangerna har inte hunnit få sina sprittillstånd ännu, så vill ni dricka vin till maten får ni än så länge ta med egna flaskor. 

Ett alternativ för den som glömmer flaskan är att göra som vi gjorde och beställa in en underbart god Virgin Strawberry Daiquiri som ni ser skymta längst bort på sushibilden här intill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar