onsdag, januari 04, 2017

EFTERLYSNING! Kan ni hjälpa hemlösa svenskar p g a storbranden?

Bilder från Bezweni Lodge
Ni som bor i Kapstaden med omnejd har säkert både sett röken från och känt den fräna lukten av den stora brand som just nu rasar i Somerset West med omnejd. Vår terrass och pool är full av svarta sotflagor och vi är omgivna av rökmolnen, men tack och lov har vinden inte blåst åt vårt håll det senaste dygnet. Mycket värre har det gått för svenskarna Annemarie och Eric Särner som checkade in på fina Bezweni Lodge i förgår. Igår var de iväg för att handla lite, och när de närmade sig lodgen på hemvägen blev de stoppade av polis eftersom branden hade nått fram till lodgen under tiden. Lodgen har nu brunnit ner, inklusive alla deras personliga tillhörigheter, och de är förtvivlat husvilla fram tills den 18 mars då de ska återvända hem till Sverige.

Så här kommer nu en mycket brådskande och angelägen efterlysning: de behöver så snart som möjligt hitta en lägenhet eller ett möblerat hus i Somerset West, Strand eller Gordons Bay att hyra fram till den 18 mars!! Har ni något att erbjuda dem eller tips av något slag så kontakta snarast Annemarie Särner på mobiltelefon +27 76 014 1653 eller på e-postadress: annemarie@sarnertrading.se

HÄR kan ni läsa mer och se bilder på den fina lodgen före branden och lodgeägarnas nytagna bilder på de hemska ruiner som återstår idag efter branden.

Vi tänker på Annemarie och Eric och hoppas innerligt att allt ordnar upp sig för dem så snart som möjligt!!

2 kommentarer:

  1. Hej Samira , Björn
    Tror det går att göra ett långtids boende på Ridgemorvilla.
    Den nya ägaren heter Yumei och är mycket trevlig i övrigt God forsättning

    SvaraRadera
  2. Vi har löst Annemarie och Eric´s problem med någonstans att bo. Vi har upplåtit vårt hus i Rome Glen i Somerset West där vi hoppas att de kan njuta och koppla av ifrån allt elände.
    Bästa hälsningar från Afrikablomman Protea

    SvaraRadera