tisdag, januari 24, 2017

Somerset West Night Shelter


Från gode vännen Inger L har vi fått nedan mycket intressanta och behjärtansvärda tips. Stort tack, Inger!

Säkert bekymrar vi oss alla av och till för tiggarna som står vid hårt trafikerade vägkorsningar och tigger. Man vill gärna hjälpa men vill inte ge pengar och därmed riskera att sponsra ett missbruk. Istället kan man göra så här: man köper ett häfte med 10 kuponger för 100 kronor där varje kupong erbjuder mat, dusch, övernattning och tvätt av kläder på Somerset West NightShelter på 71 Church Street. Det ligger så där 4-500 meter från korset N2/Victoria Road (se vägbeskrivning överst på kupongen i bilden ovan). Man får också prata med en socialarbetare.

Om det är fullt eller om man inte vill hålla sig till reglerna (inget missbruk är tillåtet) så kan man iallafall få hjälp med att prata med en "field assistent", få ett mål mat, en dusch och en "care package" som bl.a. innehåller en sovsäck. Mycket generöst och allt detta för en kupong på 10 rand! Själv har jag under dom sista 10 dagarna gett bort 5 kuponger till 5 herrar i olika gatukorsningar. Samtliga blev verkligen så glada och mycket tacksamma för sin kupong. Men det är säkerligen inte alla som tycker att det är bra. Vid ett tillfälle skulle Stefan ge bort en kupong men denna person tackade nej, han ville bara ha pengar.

Kupongerna finns att köpa, 10 för 100 rand, på bl.a. BP-macken mitt emot Waterstone Village i Somerset West och så på själva Somerset West NightShelter på 71 Church Street. Om ni åker till Church Street så ska ni veta att det är väl kringgärdat av staket och stängsel. Det kan tyckas väldigt tyst och tomt men det är alltid bemannat. Minst två dörrar fanns i staketet och så vitt jag kommer ihåg fanns det klocka att ringa på vid båda. Bra att veta är att både kvinnor och män tas emot men inga barn. Den väldigt trevliga socialarbetaren jag pratade med sa också att dom tar gärna emot besök där och man visar gärna runt. Jag tror verkligen att dom gör ett bra jobb där i en tuff värld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar